FirstVet - veterinär online

Idén till FirstVet kommer ur ett behov som många djurägare känner igen – hur svårt det kan vara att avgöra när man behöver åka in till veterinärklinik och hur otillgänglig djursjukvården ibland kan upplevas.

Genom FirstVet skapas nya möjligheter för rådgivning, enklare undersökningar och viss receptförskrivning. Många av FirstVets veterinärer är specialiserade på just hundar eller katter, så du kan känna dig trygg i att få rätt hjälp.
Om du behöver uppsöka en veterinärklinik efter ett besök kan FirstVet alltid remittera dig till rätt veterinär på en gång. Direkt efter ditt besök får du tillgång till din journal, som du enkelt kan läsa eller ta med till en klinik.
FirstVet har öppet 06-24 på vardagar och 09-18 på helger.

Så här fungerar det med veterinär online

En digital veterinärklinik innebär helt enkelt ett veterinärbesök via video. Genom en app i mobilen eller på en surfplatta registrerar du dig och bokar ett möte. Sedan genomförs mötet direkt i mobilen och du kan filma din hund eller katt. Med FirstVets hjälp kan du få en första bedömning och om det skulle behövas remiss till en specialist.
Moderna Djurförsäkringar erbjuder dig som kund tre kostnadsfria besök per år hos FirstVet.

Vilka fördelar finns med en veterinärklinik på nätet?

Ibland är det svårt att veta när ett besök till veterinären är nödvändigt eller när det går att avvakta. Det kan dessutom vara svårt att uppsöka veterinären på grund av kostnader, restider och arbetstider. I vissa fall kan du med rätt råd undvika ett besök till en klinik och genom det även spara en hel del pengar.

För många hundar och katter är ett besök hos veterinären stressande. De kanske har haft jobbiga upplevelser på en klinik tidigare, eller är ovana att resa till främmande miljöer. En del djur känner sig också stressade när det samlas flera djur på liten yta i väntrummet. När möjligheten finns är det lugnare för djuret att stanna hemma och få hjälp direkt via video.

Några kommentarer från kunder:

”Jag sparade tusentals kronor på ett besök som egentligen inte hade behövts.”

“Otroligt värdefullt att kunna vända sig till någon när vanliga veterinärkliniker är stängda.”

Moderna Djurförsäkringar i samarbete med FirstVet

Som kund hos Moderna Djurförsäkringar får du tre gratis besök hos FirstVet per år. När du bokar besök anger du Moderna Djurförsäkringar som försäkringsbolag och fyller i ditt försäkringsnummer så kostar besöket ingenting. Det här gäller för besök som är relaterat till sjukdom eller olycksfall som omfattas av försäkringen. Den omfattar till exempel inte beteenderådgivning eller recept på fästingmedel.

Vill du veta mer om vår hundförsäkring eller kattförsäkring? Ring oss gärna på 060-66 30 30 eller kolla mer under hundförsäkring eller kattförsäkring.

Logga FirstVet

Veterinären i mobilen