Integritetspolicy

Supersäker semester

Ska du ut och resa i sommar? Det gör du rätt i. Här får du några tips på hur du bäst förbereder dig inför avresa.

Vad täcker hemförsäkringen på resan?
-
Moderna Försäkringar ger dig ett bra grundskydd vid din resa upp till 60 dagar.
- Ska du delta i extremsport bör du kolla upp om du behöver teckna extra skydd.
- Om du betalar resan med kreditkort kan du också ha ett extra reseskydd via kortföretaget – värt att kolla upp!

Ring vår kundservice på 0200-34 98 45 så får du veta exakt vad som ingår.
Du kan också läsa mer på www.modernaforsakringar.se

Vad är ett servicekort?
Ett servicekort ger dig information om hur din försäkring gäller i utlandet, samt kontaktuppgifter om vart du ska vända dig om något skulle hända under resan. 
Beställ kortet i god tid från vår kundservice på 0200-34 98 45

Europeiskt Sjukförsäkringskort (EU-kortet)
Det beställer du från Försäkringskassan och behövs om du reser i ett land utanför EU. Det gör så du slipper betala extra avgifter som icke-medborgare.

Behöver jag pass?
Det är alltid bäst att kontrollera vilka regler som gäller för just ditt resmål. Men bra att tänka på är att för vissa resmål utanför EU krävs ett pass som är giltigt i ytterligare sex månader efter hemkomst samt visum.

Goda grannar
Be dina grannar eller vänner hålla lite koll över din bostad och gärna ta in posten. Ska du vara borta länge är det bra att be någon klippa gräset eller slänga en soppåse i soptunnan då och då. Allt för att förvilla eventuella inbrottstjuvar. 

Instagram moment
Titta igenom vilka som kan följa dina inlägg och uppdateringar på sociala medier som Facebook, Instagram, och Twitter. Det är rätt enkelt för tjuvar att se via dina inlägg var du befinner dig. Ett tips är att gå igenom dina säkerhetsinställningar och följare om du planerar en längre resa.

Hund eller katt på semestern?
Läs mer om vad du behöver tänka på om ditt husdjur ska följa med utomlands.

På resande fot

Tänk på att:
Precis som hemma, ha sällskap när du badar, lämna inte barnen ensamma, förvara dina värdesaker på säkra ställen och ta bara med dig det nödvändigaste ut på stan.

Om något ändå skulle hända:
Blir du bestulen - spärra kort och mobiltelefoner omedelbart, gör genast en polisanmälan på plats på resmålet. Be om en skriftlig kopia på din polisanmälan där datum och händelseförlopp tydligt framgår.

Blir du sjuk - kontakta alltid Falck Global Assistance på +46 40 694 48 98 eller +46 8 587 717 17. De hjälper dig vidare med information om vad du behöver göra.
Anlita också en från första dagen om du blir sjuk eller skadar dig i en olycka. Be läkaren om ett skriftligt läkarintyg där det tydligt framgår både diagnos och läkarens ordination om vila samt antal sjukdagar.

Till slut: njut av din semester och lämna resten till oss!
Trevlig sommar önskar Moderna Försäkringar