Information och skadeförebyggande råd

Ta tag i glasskadan/stenskottet direkt 

Grus och småsten som far likt projektiler och sätter stenskott i vindrutan är ett gissel. Viktigt att tänka på är att det bara finns fördelar med att laga ett stenskott så fort det inträffat. Stenskottet kan nämligen utveckla sig till en spricka, särskilt när vädret är omväxlande kallt och varmt. Hinner stenskottet växa till en spricka kan det innebära att du måste byta hela vindrutan. Men det är enkelt att låta reparera ett stenskott på vindrutan och det är dessutom både miljövänligt och ekonomiskt.


Klicka här för att laga ditt stenskott eller byta din ruta hos Ryds Bilglas. Vid byte av ruta hos Ryds har du möjlighet att gratis nyttja en lånebil eller elcykel under tiden (bokas vid beställningen).  
Du kan också ringa Ryds glas på 020-355 355.     

Klicka här för att laga ditt stenskott eller byta din ruta hos Carglass. 
Du når Carglass® på tel 0771-15 15 50.

Laga stenskott eller byta rutan?
Att laga ett stenskott tar ca 30 minuter och du betalar ingen självrisk! Möjligheten att laga beror på storlek och placering på stenskottet. Om rutan istället måste bytas ut så är självrisken 35% av kostnaden lägst 1000 kronor (olika avtal kan ha olika lägsta kostnad). Eventuell självrisk betalas alltid direkt till verkstaden.

Täck över skadan
Du bör omedelbart täcka över det skadade området så att smuts och fukt inte ska kunna tränga in i glaset vilket kan orsaka sprickbildning. Täck över skadan med vanlig genomskinlig tejp eller beställ ett gratis stenskottsplåster här och kontakta därefter någon av våra samarbetspartners ovan för att boka tid för lagning. 

För att din försäkring ska gälla för glasskador måste du ha tecknat minst en halvförsäkring.

Sommardrömmen kan snabbt bli en mardröm om du inte vintersäkrar stugan.Fem tips inför vintern:
1. Stäng av huvudvattenkranen.
2. Öppna alla vattenkranar och töm rören på vatten.
3. Frostskydda med frysskyddsvätska i alla vattenlås, som handfat, golvbrunnar och toaletter.
4. Öppna luftventilerna för att säkra god luftcirkulation och motverka fukt- och mögelangrepp
5. Sänk värmen, du bör inte ha lägre än 10 grader.