Moderna i samarbete med Skandia

Moderna Försäkringar har tagit över Skandias individuella barnförsäkringar, vuxen olycksfallsförsäkringar samt gravidförsäkringar. Övertagandet gjordes den 1 september 2016. Samarbetet innebär att Skandia fortsätter att förmedla dessa försäkringar med Moderna som försäkringsgivare.

Om du är kund i Skandia idag

Om du är kund i Skandia idag fortsätter din försäkring att gälla som vanligt. Skandia kommer under en övergångsperiod fortsätta att administrera försäkringarna som Moderna har tagit över, vilket innebär att du kontaktar Skandia vid frågor om din försäkring och vid eventuella skador tills du får ett meddelande om annat.

  • Har du frågor om din försäkring eller ett pågående skadeärende ringer du Skandia på 0771-55 55 00.
  • Vill du anmäla en ny skada går du in på skandia.se och anmäler din skada där.

Om du tecknar en ny försäkring via Skandia

Om du tecknar en ny individuell barnförsäkring, vuxen olycksfallsförsäkring eller gravidförsäkring efter den 2 maj 2016 via Skandias rådgivare, Kundservice eller hemsida blir Moderna Försäkringar din försäkringsgivare.

För försäkringar tecknade efter den 2 maj 2016:

  • Har du frågor om din nya försäkring ringer du Moderna på 0200-250 033. Om du har ett pågående skadeärende ringer du Moderna på 0200-213 213.
  • Vill du anmäla en ny skada går du in på www.modernaforsakringar.se och anmäler din skada där.

Moderna – en del av Tryg, Nordens största försäkringskoncern

Moderna Försäkringar är en del av Tryg som är en av Nordens största försäkringskoncerner och med en historia som går tillbaka ända till 1700-talet. Inom koncernen arbetar 3 400 medarbetare för att skapa så hög kundnöjdhet som möjligt åt 2,8 miljoner kunder.

Moderna erbjuder attraktiva och topprankade produkter inom sakförsäkringsområdet som till exempel barnförsäkringar, bilförsäkringar och hem- och villaförsäkringar. Vi är även specialister inom båtförsäkringar, mc-försäkringar och djurförsäkringar genom nischvarumärkena Atlantica, Bilsport & MC och Moderna Djurförsäkringar. Moderna är den femte största aktören på den svenska sakförsäkringsmarknaden.

Vanliga frågor och svar

  • Din försäkring gäller som vanligt. Från och med september 2016 kommer du att få Moderna som försäkringsgivare, istället för Skandia. Om du har frågor så skall du dock kontakta Skandia precis som tidigare på telefonnummer 0771- 55 55 00.

  • Du kontaktar Skandia precis som tidigare och kommer att bli informerad när det sker en förändring. Gå in på Skandia.se för att anmäla din skada

  • Du kontaktar Skandia precis som tidigare och kommer att bli informerad om det sker en förändring. Ring 0771- 55 55 00 och välj 3 i talträdet.

  • Skandia kommer att fortsätta att skadereglera ditt ärende. Har du frågor så kontakta Skandia precis som tidigare på 0771- 55 55 00, välj 2 i talträdet.

  • Moderna är en del av Tryg, näst största försäkringskoncernen i Norden, och är liksom Skandia en trygg och stabil aktör på försäkringsmarknaden och du som kund kommer även framöver att ha en försäkringsgivare med stort engagemang och bra försäkringar. Som kund i Moderna kommer du även i fortsättningen ha en av marknadens bästa försäkringar till ett konkurrenskraftigt pris. Moderna kommer även i fortsättningen, på samma sätt som Skandia har gjort, göra ändringar i pris och villkor för att vara konkurrenskraftiga på marknaden. Ändringarna sker i så fall i samband med den årliga förnyelsen av försäkringen.

  • Alla premieinbetalningar, både autogiro och bankgiro/plusgiro fungerar också precis som vanligt och inga nya medgivanden behöver lämnas.