Räkna ut ditt pris

Behandling av personuppgifter Läs mer

Sjuk- och Olycksfallsförsäkring

 

Det här ingår i din personförsäkring

  • Om du drabbas av ett olycksfall betalar Moderna Försäkringar rese- och behandlingskostnaderna. 
  • Ingen begränsning av ersättning för tandskador. 
  • Ger en av branschens högsta ersättningar vid bestående skada.
  • Försäkringen gäller dygnet runt, helt utan självrisk. 

Läs mer om vad som ingår i försäkringen här.

Ta hand om dig själv

Vi är ofta bättre på att försäkra våra ägodelar än oss själva och vår familj, men ett olycksfall eller en sjukdom kan få minst lika stora konsekvenser som ett inbrott eller en brandskada. Därför erbjuder vi en personförsäkring med tre olika omfattningar så att du kan välja en försäkring som passar dig och dina behov.

Moderna Försäkringars olycksfallsförsäkring ger en mängd fördelar och den gäller dygnet runt. Olycksfallsförsäkringen tecknas utan hälsodeklaration. De flesta av oss har en olycksfallsförsäkring via arbetsgivaren eller facket, men den är sällan tillräcklig. Oftast gäller olycksfallsförsäkringen bara under arbetstid och på väg till och från jobbet. Du kan därför behöva komplettera det skydd som arbetsgivaren och samhället ger. 

Moderna Personförsäkring Medium täcker skador som sker på grund av olycka och sjukdom. Det är vanligare att drabbas av en sjukdom än av ett olycksfall. Med vår personförsäkring Sjuk- och Olycksfall Medium får du ersättning vid både sjukdom och olycksfall.

Moderna Personförsäkring Large är vår mest omfattande försäkring och ger dig utöver skyddet som ingår i Medium även ersättning vid ekonomisk invaliditet. Ekonomisk invaliditet innebär inkomstförlust på grund av den arbetsoförmåga skadan medfört. Försäkringen gäller vid olycksfall och för vissa namngivna sjukdomar.

Förköpsinformation och villkor

I försäkringsvillkoren kan du läsa mer detaljerat om de villkor som gäller för din försäkring. Läs gärna vår förköpsinformation så att du lättare kan ta ställning till vilken försäkring du har behov av. På ditt försäkringsbrev framgår din personliga information kring de val du gjorde när du köpte försäkringen.