Coronaviruset: Så gäller din försäkring

Moderna i samarbete med Skandia

Moderna Försäkringar har tagit över Skandias individuella barnförsäkringar, vuxen olycksfallsförsäkringar samt gravidförsäkringar. Samarbetet innebär att Skandia fortsätter att förmedla dessa försäkringar med Moderna som försäkringsgivare.

Om du är kund i Skandia idag

Om du är kund i Skandia idag fortsätter din försäkring att gälla som vanligt. Har du frågor om din försäkring eller ett pågående skadeärende ringer du från och med 10 april till Moderna på 0200-25 00 33.

 • Vill du anmäla en ny skada går du in på skandia.se och anmäler din skada där. Från och med 10 april anmäler du skadan hos Moderna.

Om du tecknar en ny försäkring hos Skandia idag

Om du tecknar en ny individuell barnförsäkring, vuxen olycksfallsförsäkring eller gravidförsäkring via Skandias rådgivare, Kundservice eller hemsida blir Moderna Försäkringar din försäkringsgivare.

Moderna – en del av Tryg, Nordens största försäkringskoncern

Moderna Försäkringar är en del av Tryg som är en av Nordens största försäkringskoncerner och med en historia som går tillbaka ända till 1700-talet. Inom koncernen arbetar 3 400 medarbetare för att skapa så hög kundnöjdhet som möjligt åt 2,8 miljoner kunder.

Moderna erbjuder attraktiva och topprankade produkter inom sakförsäkringsområdet som till exempel barnförsäkringar, bilförsäkringar och hem- och villaförsäkringar. Vi är även specialister inom båtförsäkringar, mc-försäkringar och djurförsäkringar genom nischvarumärkena Atlantica, Bilsport & MC och Moderna Djurförsäkringar. Moderna är den femte största aktören på den svenska sakförsäkringsmarknaden.

Vanliga frågor och svar

 • Din försäkring gäller som vanligt. Från och med 10 april 2017 kontaktar du däremot Moderna om du behöver göra en ändring, har ett pågående skadeärende eller vill anmäla en ny skada.

 • Från och med 10 april 2017 kontaktar du Moderna Försäkringar för att anmäla en skada.

 • Fram till och med 9 april 2017 kontaktar du Skandia precis som tidigare. Ring 0771- 55 55 00 och välj 3 i talträdet.
  Från och med 10 april 2017 kontaktar du Moderna Försäkringar. Ring 0200-25 00 33.

 • Fram till och med 9 april 2017 kontaktar du Skandia precis som tidigare. Ring 0771- 55 55 00 och välj 3 i talträdet.
  Från och med 10 april 2017 kontaktar du Moderna Försäkringar. Ring 0200-25 00 33.

 • Moderna är en del av Tryg, näst största försäkringskoncernen i Norden, och är liksom Skandia en trygg och stabil aktör på försäkringsmarknaden och du som kund kommer även framöver att ha en försäkringsgivare med stort engagemang och bra försäkringar. Som kund i Moderna kommer du även i fortsättningen ha en av marknadens bästa försäkringar till ett konkurrenskraftigt pris. Moderna kommer även i fortsättningen, på samma sätt som Skandia har gjort, göra ändringar i pris och villkor för att vara konkurrenskraftiga på marknaden. Ändringarna sker i så fall i samband med den årliga förnyelsen av försäkringen.

 • Alla premieinbetalningar, både autogiro och bankgiro/plusgiro fungerar också precis som vanligt och inga nya medgivanden behöver lämnas.

 • Fram till och med 9 april 2017 skickar du skadehandlingarna till Skandia. Från och med 10 april 2017 kontaktar du Moderna Försäkringar och skickar därefter in handlingarna till oss.

Våra försäkringar

Här kan du läsa mer om Modernas andra förmånliga försäkringar. Som tidigare kund i Skandia har du alltid rabatt hos Moderna – upp till 20% om du samlar dina försäkringar!