Vi på Moderna Försäkringar vill göra det så enkelt som möjligt för dig som kund att hantera dina försäkringsärenden. Därför kan vi nu, som första försäkringsbolag i Sverige, swisha dig din skadeersättning istället för att göra en banköverföring.  

Hur fungerar skadeutbetalning via Swish?  

Att få skadeutbetalningen via Swish är enkelt. Du som kund behöver inte göra eller signera något. 

  • När du anmäler din skada på webben eller på Mina Sidor: välj utbetalningssättet Swish och ange ditt telefonnummer. 
  • När du anmäler din skada via telefon: din handläggare kommer att fråga dig om du önskar att få skadeutbetalningen via Swish och i så fall be om ditt telefonnummer. Kommer inte frågan upp, är det bara du frågar själv. 

Är skadeutbetalning via Swish säkert?  

Ja! Swish kontrollerar alltid att mottagarens personnummer och telefonnummer hör ihop och är anslutet till Swish. Skulle du råka skriva en siffra fel kommer inte utbetalningen gå igenom. Det finns ingen risk att pengarna kommer till någon annan.  

Vad är fördelen med tjänsten?  

Den största fördelen är att din skadeersättning förs över direkt till ditt bankkonto, eftersom betalningarna sker i realtid. Istället för att vänta 3-5 bankdagar får du pengarna på en gång, förutsatt att din skada är godkänd och reglerad. 

Det är dessutom enklare för dig som kund att anmäla skadan, eftersom det räcker med ditt telefonnummer. Du slipper leta fram clearingnummer och kontonummer från banken.  

Kom ihåg! Skadeutbetalning via Swish är endast tillgängligt för privatpersoner.

Har du frågor? Kontakta vår kundservice här 

Våra försäkringar

Det är viktigt för oss att erbjuda försäkringar som är anpassade för det liv du lever. Oavsett om det gäller din bil, ditt hem eller dig själv har vi försäkringen för dig.  

Läs mer om våra försäkringar