1. Hem
  2. Moderna Försäkringar
  3. Tips och råd
  4. Gravid
  5. Måste jag fylla i en hälsodeklaration för att få en barnförsäkring?

På Moderna Försäkringar vill vi att alla barn ska ha en omfattande barnförsäkring. Det är en trygghet både för er som föräldrar och för barnet. Tecknar du vår gravidförsäkring erbjuder vi därför barnet vår Barnförsäkring Medium, utan att du måste fylla i en hälsodeklaration när barnet är fött.

Det är ett helt unikt erbjudande som ger ditt barn ett fullgott försäkringsskydd, oavsett när barnet kommer eller om det föds med en sjukdom. Det är riktigt bra!

Här kan du läsa mer om erbjudandet och våra gravidförsäkringar:

Gravidförsäkring Gratis

Gravid Gratis är en olycksfallsförsäkring. Den ersätter olyckor för barnet, den gravida och partnern. Men det är viktigt att du känner till att en gratis gravidförsäkring inte är lika omfattande som en gravidförsäkring som du betalar för.

Det som är speciellt med just vår Gravidförsäkring Gratis är att den ger dig möjlighet att teckna en barnförsäkring innan din bebis är född.

Vi skickar ut erbjudandet om vår Barnförsäkring Medium på 800 000 kronor från och med graviditetsvecka 37. Det enda du behöver göra är då att tacka ja till erbjudandet innan bebisen är född. Gör du det, slipper du fylla i en hälsodeklaration.

OBS! Om din bebis bestämmer sig för att komma innan du fått erbjudandet gäller det inte. Du behöver då teckna en barnförsäkring, med hälsodeklaration, efter att barnet är fött.

Gravidförsäkring Large

Gravid Large är en sjuk- och olycksfallsförsäkring. Den ersätter både olyckor och sjukdomar för barnet. I Gravid Large finns även ersättning vid medicinsk invaliditet för den gravida, om hon skadas i samband med förlossningen. Vidare innehåller Gravid Large samtalsstöd om den gravida eller partnern skulle drabbas av en förlossningsdepression. 

Därför rekommenderar vi alla att teckna Gravid Large. Gravid Large har ett större skydd och kostar 1395 kronor. Hela beloppet får du tillbaka som rabatt på barnförsäkringen första året.

Med Gravid Large gäller erbjudandet om att teckna vår barnförsäkring utan att fylla i hälsodeklaration ända fram till 14 dagar efter att du fött ditt barn.

Vi skickar ut erbjudandet om vår Barnförsäkring Medium på 1 200 000 kronor i graviditetsvecka 37. Det enda du behöver göra är då att tacka ja till erbjudandet, senast 14 dagar efter förlossningen. Gör du det, slipper du fylla i en hälsodeklaration.

Varför tjatar vi om hälsodeklaration i barnförsäkring?

Jo, för att om ditt barn föds prematurt eller med någon sjukdom, så kan försäkringsbolagen i värsta fall neka barnet en barnförsäkring. Därför är det en stor fördel att teckna barnförsäkringen innan barnet är fött.

Har du frågor?

Kontakta oss här eller ring oss på 010-219 10 90 så berättar vi mer om erbjudandet och våra barn- och gravidförsäkringar.

Teckna gravidförsäkring

Med en gravidförsäkring har du möjlighet att ge din ofödda bebis ett försäkringsskydd.

Läs mer här
Eva Jarnhäll Legitimerad sjuksköterska