Sambo för första gången, flyttat hem igen, separerat, flyttat ihop med bonusfamiljen eller bor ensam – det finns massor med olika sätt att bo på, det de alla har gemensamt är hemförsäkring! Hur ser just din boendesituation ut, och har du rätt hemförsäkring för den?

Ska du flytta?

Boendesituationen kan ändras snabbt, så vårt bästa tips är att du ringer oss så fort du vet om att du ska flytta. Vi hjälper dig att gå igenom dina försäkringar och komma fram till vilket skydd som funkar bäst för just dig – inte svårare än så.

Vilka omfattas av min hemförsäkring?

Försäkringen gäller för dig som tecknat den och dina familjemedlemmar som är folkbokförda på samma adress som du. Dubbelkolla gärna att rätt antal personer står med i försäkringsbrevet, det är en förutsättning för att de ska täckas av hemförsäkringen.

Barn varannan vecka?

Är barnet under 18 år och bor hos dig varannan vecka? Om barnet inte står på försäkringen så täcks det ändå de veckorna barnet bor hos dig om ersättningen inte kan fås från annan försäkring.

Hyresgäster och inneboende

Om du hyr ut ett rum eller låter en kusin bo hos dig gratis, är det bra att veta att personen inte ses som familj (av försäkringen) och behöver därför teckna en egen hemförsäkring.

Hur vet jag vad som gäller för min försäkring?

Alla detaljer kring din försäkring finns i ditt försäkringsbrev, det hittar du enklast genom att logga in på Mina Sidor.

Lycka till med just din förändring!

27 jan 2021