1. Hem
 2. Moderna Försäkringar
 3. Tips och råd
 4. Hem
 5. Om något hänt på resan - så här gör du

Om du blir sjuk eller skadar dig

Skulle du bli sjuk eller skada dig under resan så ska du ringa Falck Global Assistance på tel +46 40 694 48 98 eller + 46 8 587 717 17. De hjälper dig vidare.

Uppsök läkarvård första dagen du blir sjuk eller skadar dig. Be läkaren om ett skriftligt läkarintyg med diagnos, läkarens ordination och uppskattat antal sjukdagar.

Corona - så gäller din försäkring

Här hittar du svar på frågor om resor och Corona.

Om du blir bestulen

 • Skulle du bli bestulen eller överfallen ska du alltid anmäla händelsen till den lokala polisen och begära att få en kopia på anmälan. Oavsett om polisen griper någon för brottet så behöver vi en polisanmälan för att kunna ersätta dig.
 • Spärra kort och mobiltelefoner omedelbart. Är ni flera i sällskapet kan det vara bra att spara varandras uppgifter i mobilen så det går fort att spärra kort och eventuella mobiltelefoner.

Om din resa blir längre än planerat

Vårt bästa tips är alltid att se över din reseförsäkring innan du åker, men om du blir borta längre än planerat kan vi i vissa fall förlänga din försäkring. Som alltid när det gäller försäkringar kan du till exempel inte teckna försäkring för en skada som redan skett. Du når oss på +46 10 219 10 80.

Övrigt att tänka på om du råkar ut för något på resan

 • Spara kvitton i original på de utlägg du vill ha ersättning för som till exempel läkarkostnader, mediciner och transporter.
 • Spara alltid skadad utrustning för att kunna visa upp vid skadeanmälan till oss.
 • Läkarintyg ska alltid bifogas i original.
 • Om bagaget försenats så ska du anmäla det till flygbolaget och be att få en PIR-rapport.
 • Kontrollera även om du har försäkringar i andra försäkringsbolag som kan gälla vid olika typer av skador (till exempel avbeställningsskydd). Har du inget avbeställningsskydd kan du uppgradera din försäkring med vår Utökad reseförsäkring.