Har du drabbats av översvämning eller skyfall? Läs här. 

Att stöldskyddsmärka bildelar, cyklar eller andra stöldbegärliga saker är ett smart sätt att både avskräcka tjuven och också få tillbaka dina saker om de trots allt blir stulna.

Stöldstatistik för bilkatalysatorer har rusat i höjden de senaste åren, men även rattar, airbags och navigationsutrustning är bildelar som är attraktiva för tjuvar.

Hur fungerar stöldskyddsmärkning?

Att stöldskyddsmärka med SmartDNA är enkelt gjort med en dekal för stöldbegärliga saker som bildelar (katalysatorer, rattar och navigationsutrustning).

För mindre saker och inomhusbruk ingår förutom dekal en vätska som penslas på föremålet i fråga, till exempel datorer. Märkningen reagerar på UV-ljus vilket gör det lätt att spåra. Dessutom innehåller SmartDNA både naturligt DNA från växtriket och så kallade mikropunkter.

Vad är mikropunkter?

Mikropunkter fungerar som en slags kod som går att avläsas på plats med ett handmikroskop. Det gör processen att fastställa ägare och återlämna det stulna föremålet snabb och enkel.

Hur spårar man de stulna sakerna?

I samband med att du köper SmartDNA första gången registrerar du dig och din DNA-märkning på www.smartdna.se. Dina märkta ägodelar blir då spårbara på obegränsad tid, helt kostnadsfritt.

Kan jag använda SmartDNA på vad som helst?

I stort sett ja. Det finns olika sätt märkningsprodukter speciellt anpassade för materialet som behöver märkas upp. Läs mer om vilken stöldskyddsmärkning som passar just ditt behov här.

Erbjudande!

Just nu erbjuder SmartDNA 20 % på hela sitt sortiment för dig som är kund hos Moderna Försäkringar. Uppge koden: Moderna20. Erbjudandet gäller fram till 31 januari 2022. Gå in på www.smartdna.se

24 sep 2021