Grus och småsten som flyger upp i farten när du kör är vanliga orsaker till stenskott. Ett stenskott kan orsaka en spricka, som i sin tur kan leda till att rutan faktiskt går sönder och behöver bytas ut.

Om du får stenskott, boka lagning direkt!

Att få ett stenskott på bilrutan är inte bara retligt, det kan leda till att du behöver byta hela vindrutan. För att undvika det, och för att slippa självrisk, är vårt tips: boka in lagning direkt. Och glöm inte att sätta på stenskottsplåster!

Måste jag verkligen laga stenskottet?

Det går snabbt och enkelt att laga ett stenskott och om du kan reparera rutan istället för att byta ut den, så slipper du den höga självrisken. 

Hur gör jag om jag får ett stenskott på vindrutan?

När du fått ett stenskott på din bilruta ska du kontakta en av våra samarbetspartners Carglass eller Ryds Bilglas och boka lagning. Gör det direkt så att inte sprickan blir större.

Du bokar tid på:

Carglass eller på telefon 0771-151550
Ryds Bilglas eller på telefon 0771-411 411

Laga stenskott med plåster

Medan du väntar på tid för reparation, använd ett stenskottsplåster för att undvika att sprickan förvärras. Ta för vana att alltid ha några plåster i handskfacket utifall något skulle hända.

Om du inte har stenskottsplåster så kan du temporärt lösa det genom att sätta genomskinlig tejp över hela det skadade området.

Var får jag tag i stenskottsplåster?

Du kan enkelt och alldeles kostnadsfritt beställa hem stenskottsplåster från Carglass eller Ryds bilglas.

Tips! Att reparera istället för att byta ut innebär mindre koldioxidutsläpp - ännu ett skäl att försöka åtgärda ett stenskott innan det sprider sig och hela rutan behöver bytas ut.