1. Hem
  2. Moderna Försäkringar
  3. Tips och råd
  4. Sjuk- och olycksfall
  5. Varför ska jag teckna en privat sjuk- och olycksfallsförsäkring?

Vi försäkrar våra tillhörigheter för att undvika ekonomiska förluster om vårt hem drabbas av en vattenskada eller om någon råkar backa in i vår bil. Vi försäkrar våra husdjur då de är ovärderliga familjemedlemmar. Men vi tänker sällan på vårt eget personskydd.

Räcker inte försäkringen jag har via min arbetsgivare?

Det som många inte känner till är att försäkringar som finns via arbetsgivaren främst skyddar mot olycksfall, och inte för sjukdomar. De skyddar inte heller dygnet runt.

En privat sjuk- och olycksfallsförsäkring fungerar alltså som en stötdämpare för din vardagsekonomi om du under en period inte kan arbeta som vanligt. Den kan även ge en ekonomisk ersättning om du skulle drabbas av en funktionsnedsättning.

Vad ska en sjuk- och olycksfallsförsäkring innehålla?

Vi rekommenderar dig att se över vilket försäkringsskydd du har via din arbetsgivare och fundera på vad du behöver komplettera upp skyddet med.

Ett bra försäkringsskydd ska innehålla ersättning för både funktionsmässig nedsättning (medicinsk invaliditet) samt arbetsoförmögenhet (ekonomisk invaliditet). Den ska även innehålla skydd för sjukdom.

Tips! Läs noggrant igenom vilka specifika diagnoser försäkringen ersätter så att du är väl insatt i försäkringsskyddet. Vilka diagnoser som ersätts kan skilja sig mellan bolagen. 

Teckna försäkring

Behöver du teckna en privat sjuk- och olycksfallsförsäkring? Här kan du läsa mer och få pris direkt.

Läs mer
"Porträttfoto
Eva Jarnhäll