Njut av flottfärd på Klarälven

Bygg din egen flotte med hjälp av en instruktör och tillbringa några semesterdagar på Klarälvens glittrande vatten. Här flyter flotten fram längs strömmen och ger utrymme för både ro för själen, spontana dopp och spännande stopp i den värmländska vildmarken. Färden varierar från en dag, där du själv har med matsäck, och upp till en vecka med all-inclusive. Ta med ditt eget fiskespö och grilla dagens fångst till middag med den porlande forsen som sällskap. Aktiviteten fungerar fint för barnfamiljen, även fast själva flottbygget kan vara lite för avancerat för de allra yngsta. Oavsett blir det ett minne för livet!

Länk 

Kanotäventyr i Hallands inland

Att paddla kanot är ett perfekt sätt för hela familjen att njuta av sommaren från vattenytan. Och alternativen är många: glid iväg någon timme eller ge dig ut på ett flera dagar långt paddeläventyr med bad vid strandkanten, matlagning över öppen eld och tältning. Oavsett hur du väljer att lägga upp ditt kanotäventyr är du garanterad en rofylld upplevelse i sällskap med den vackra naturen. I Halland finns flera härliga kanotäventyr längs Lagaleden eller sjöarna Unnen, Bolmen och Slättensjöarna. Ett annat populärt paddelparadis är sjön Fegen med sitt naturreservat och lugna natur, populärt för bland annat fiske.

Länk 

Gå på Vågsurfskola i Varberg

Utmana balansen ordentligt och förbered dig på många magplask. Men också mycket skratt och en härlig känsla av att vara ett med vattnet. På surfskolan i Varberg kan du gå på vågsurfskola och lära dig att bemästra vågor på havet. Kurser varierar från 1,5 timme till en heldag och riktar sig till vuxna och tonåringar (barn från 13 år). Att gå på surfskola ihop med ditt tonårsbarn blir ett roligt och lite annorlunda sätt att umgås på. Kanske går ni på en fortsättningskurs nästa år?

Läs mer här

Upplev Stockholm från en SUP

Att paddla SUP i Stockholm är ett rofyllt, mysigt, och om du vill även lite utmanande, sätt att uppleva vår huvudstad på. Ta dig fram i sakta mak eller se det mer som en träningsform. Oavsett vad kommer du upptäcka platser du inte varit på förut och få, mer eller mindre, träningsvärk i både armar och bål. På Stockholm SUP kan du göra alltifrån att hyra din egen bräda under några timmar, till att gå SUP-kurs eller att testa på ett SUP-yogapass. Alla aktiviteter passar familjer med lite äldre barn och kräver simkunnighet.

Läs mer här

Ha så kul – men glöm inte försäkringen!

Hoppas du fått inspiration till hur du kan njuta av svalkande aktiviteter på varma sommardagar. Men ibland är ju olyckan framme även då, så här är två försäkringstips du kan tänka på innan du beger dig ut på blöta vattenäventyr:

  1. Kom ihåg att hyrd utrustning eller utrustning som ingår i en aktivitet och går sönder, inte täcks av hemförsäkringen. Ett bra tips är därför att fråga uthyraren vad som gäller om något skulle gå sönder, INNAN du beger dig ut.
  2. Kom ihåg att kolla upp om du har olycksfallsförsäkring för just den roliga aktivitet du vill göra. Alla aktiviteter kanske inte omfattas av försäkringen. Ring oss så hjälper vi dig att kolla upp det. Du når oss på telefonnummer 010-219 10 80. Våra öppettider finns här.

Teckna personförsäkring

Var säker på vattnet i sommar! Läs mer här om vad som ingår i personförsäkringen.

Läs mer