Skejta vid Siljan

Ett betongparadis med utsikt över sjön Siljan, är det perfekta stället för skratt, fart och utmanande tricks. En av landets största skateparker, LEIF Park på 1700 kvadratmeter, hittas i Leksand. Här erbjuds skateaktiviteter så som skateboard, inlines och kickbikes. För den terminologiskt insatta finns här bland annat två bowls och kringliggande ytor för street med rails, curbs och mycket mer. Oavsett hjulbundet färdmedel rekommenderas ett dopp i den svalkande Siljan efter avslutat skatepass.

Länk

Cykla längs Göta kanal

Hör gruset knastra under däcken och trampa rofyllt längs den kluckande kanalen med fåren som sällskap. Att cykla längs Göta kanal passar utmärkt för barnfamiljer – även med små barn. De fina, bilfria cykelturerna längs kanalen är lättcyklade och går att upptäcka på egen hand eller förbokas som anordnade paketresor. En fin förbokningsbar tur är en cykelsträcka som utgår från Sjötorp. Sträckan är på totalt 19 kilometer och uppdelad på två dagars cykling. Ett flertal slussar och broar passeras innan man anländer till Norrqvarn där boende, middag och lek väntar.

Länk

Vill du lära ditt barn att cykla?

Barn mellan 5-6 år brukar vara redo att ta bort stödhjulen och ge sig ut på tvåhjuling. Här tipsar vi om vad du ska tänka på för att göra cyklandet både roligt och säkert!

Åk Segway i Visby

Visby är med sin medeltida charm och unika ringmur ett spännande utflyktsmål. Varför inte upptäcka staden från en Segway? Perfekt för familjen med lite äldre barn. Denna självbalanserade och eldrivna tvåhjuling blir ett roligt transportmedel längs stadens kulliga gator och trånga gränder. Glöm inte att packa badkläder för ett dopp i havet som ligger precis utanför ringmuren. 

Länk

Teckna barnförsäkring

Är ditt barn rätt försäkrat för att ha kul på sina hjul? Här kan du läsa mer och få pris.

Läs mer