Göteborg

Det är inte för inte som Västkusten gärna kallas för bästkusten av dess invånare, och Göteborg är inget mindre än bäskustens huvudstad. Om du reser med barn brukar Liseberg vara resans höjdpunkt. Dessutom hittar du flera roliga utflyktsmål nära innerstaden för hela familjen. Varför inte upptäcka staden från kanalerna med Paddan? Eller strosa längs med stadens paradgata Avenyn och ta en glass i solen. Ta Älvsnabben över till Eriksberg och ät middag i solnedgången eller ta bilen 20 minuter söder om stad för ett dopp från klipporna vid Hovåsbadet.

Smögen

När ni ändå är på västkusten rekommenderas varmt ett besök uppåt kusten. Smögen är kanske det mest välkända turistmålet, och det är lätt att förstå när man ser de små röda fiskestugorna längs med kajkanten. Idyllen är ett faktum. Här kan du äta färsk fisk och skaldjur i princip dygnet runt. Mer västkust än så är svårt att få.

Marstrand

Klippor och salta bad. Men också lite mer krogliv. Här äter du goda middagar som kan övergå i lite festligare kvällar på öns flera krogar. På morgonen kan du med fördel hänga på lokalbefolkningen när de strosar ner i morgonrockar och tar det traditionsenliga morgondoppet från klipporna innan de köar upp framför bageriet nere i hamnen för att köpa hem färska frallor till frukost. Det finns lekparker och bra bad för de små, är barnen lite större rekommenderas ett besök till Marstrands fästning där man kan ta en guidad tur och höra hela historien om hur Lasse-Maja gäckade lagens långa arm förr i tiden. Väl värt besöket!

Falkenberg

Vänder ni på bilen och kör söderöver längs med kusten hamnar ni förr eller senare i Falkenberg. De långa, vita stränderna för tankarna till Grekland snarare än Sverige, och blåsiga dagar ser man surfare guppa på vågorna. Ta in på ett av stadens trevliga hotell längs med vattnet och fira en gammaldags badortssemester på svenskt vis.

Checklista för bilsemester

Tar du bilen västerut? Här kommer vår checklista för bilsemestern så att du kan förbereda dig - och få hjälp om något händer längs vägen.

 

Teckna bilförsäkring

Teckna en bilförsäkring för dina behov. Läs mer och få ditt pris.

Läs mer