Här får du våra bästa tips på en resa bland de svenska vingårdarna. Och det bästa av allt? Du behöver inte kunna så mycket innan, det räcker att tycka om att upptäcka nya platser samtidigt som du skvalpar runt lite rödtjut i gommen. Win win, va?

Ästad Vingård

Denna vackra gård är belägen i det halländska naturreservatet Åkulla Bokskogar, och det är precis lika vackert som det låter. Här hittar du en av Sveriges största vingårdar med 15 000 vinstockar. Gården som är familjeägd är personlig och mysig och erbjuder skräddarsydda helgpaket för dig som vill koppla av lite längre. Prova gårdens viner tillsammans med en välkomponerad middag och sov som en (vin)stock på närliggande hotell. Läs mer.

Blaxta Wine

Vinfabrik och vingård belägen i Södermanland. Här hittar du hotell, konferensanläggning och en mängd skräddarsydda aktiviteter för dig som vill lära dig mer om vin, t ex guidade turer eller varför inte vara med och skörda druvorna själv? Läs mer

Arilds vingård

I natursköna Kullaberg i Skåne hittar du denna idylliska vingård. Tack vare det något varmare klimatet i södra Sverige blir växtperioden lång och resulterar i fruktiga och friska viner. Stanna gärna över helgen och bo på vingårdens eget hotell och avnjut vinerna till goda middagar. Under sommaren erbjuder gården även glamping på plats, men boka i tid det brukar vara populärt! Läs mer

Checklista för bilsemester

Tar du bilen till vingården? Så länge du stannar över natten eller har chaufför går det ju fint! Här kommer vår checklista för bilsemestern så att du kan förbereda dig - och få hjälp om något händer längs vägen.

Teckna bilförsäkring

Teckna en bilförsäkring för dina behov. Läs mer och få ditt pris.

Läs mer