16-19/4 sker underhåll på webben. Du kan då inte räkna på försäkring, anmäla skada eller logga in på Mina Sidor. Läs mer.

Skeppsholmen

Börja gärna utflykten till Skeppsholmen vid Slussen och promenera längs med Skeppsbron ut på Skeppsholmen. På så vis får du utsikt över vattnet, en nära titt på slottet och precis när du svänger av ut mot den lilla holmen passerar du Grand Hôtels anrika byggnad. Väl över den lilla bron kan du egentligen gå åt vilket håll du vill och fortfarande få en fin upplevelse, men varför inte passa på att besöka Moderna Muséet som ligger på vänster sida?När du är färdig med ditt upptäckande slår du dig ner i solen utanför Hotell Skeppsholmen och tar en kaffe.

Södermalm

De gamla arbetarkvarteren som (för länge sedan) blev den lite hippare delen av staden. Här kan du sätta dig på valfri uteservering och titta på folk, botanisera i alla vintagebutikerna längs med Bondegatan eller lägga dig raklång i någon av parkerna. Vill du se lite vatten promenerar du Götgatan bort till Skanstull och går ner vid Eriksdalsbadet. Här går du i lummig grönska längs med kolonilotter och Mälaren.

Olika områden på söder: SoFo (Nytorget med kringliggande gator), Hornstull, här hittar du små biografer och hål i väggen som serverar mat från alla världsdelar. Götgatan, den första delen är gågata och alltid full med folk, cyklister och en hel del shopping.

Turista i Gamla Stan

Gamla Stan är en upplevelse du inte vill missa. Ta dig bort från Västerlånggatan och förlora dig i pyttesmå gränder och torg som dyker upp från ingenstans. Gå in i Storkyrkan, traska förbi slottet eller besök någon av alla de små butikerna.

Paris i Vasastan

Ja alltså Paris är ju ändå Paris. På Bistro Paname på Hagagatan är menyerna på franska, personalen pratar knappt engelska och absolut inte svenska, och maten är som hämtad ur ett gormetkök i Paris. Det blir en fransk helkväll!

Brooklyn i Rålambshovsparken

Okej, det är att ta i. Men det är så nära vi kommer med en skateramp under bron och foodtrucks på led längs med Norr Mälarstrand. Dessutom kan du ta ett dopp i Mälaren, eller ta en promenad längs med kajen bort till Stadshuset och ta en titt.

Klassiskt nattsudd vid Svampen

Svampen ligger mitt på Stureplan, och Stureplan är (enligt vissa) Stockholms hjärta. Vad gäller restaurang- och nattliv stämmer det bra. Om du vill ha en klassisk (av det dyrare slaget) utekväll i Stockholm så är det hit du ska gå. Du äter middag på Sturehof och går sedan vidare för en drink på Riche. Blir det en lång kväll är det inte omöjligt att du avslutar med dans på Berns terrass i Berselii Park och svalkar dig med ett nattdopp på väg hem i den ljusa natten. Vem vet?

Om du tar bilen till huvudstaden - våra tips

Så här gör du om något händer på vägen.