Om vi vill skulle vi kunna försäkra det mesta i våra liv, därför är det värt att ställa sig frågan: vilka försäkringar behöver jag verkligen för att ha en trygg vardag? För att förenkla den tankeprocessen har vi här listat de försäkringar som kan betraktas som nödvändiga.

Hemförsäkring

Oavsett hur du bor behöver du en hemförsäkring. Hemförsäkringen täcker inte bara dina saker i hemmet utan ger även reseskydd, ansvarsskydd, rättsskydd och överfallsskydd.

Villaförsäkring/Villahemförsäkring

Om du äger en villa är det en god idé att försäkra den då byggnaden har ett högt värde. Att ha den försäkrad ger dig ett skydd för skador både utvändigt och invändigt på byggnaden. Dessutom täcker villaförsäkringen din tomt och eventuella mindre byggnader som ligger på tomten.

Kom ihåg! Kombinera med en hemförsäkring för att täcka lösöret i hemmet.

Reseförsäkring

En reseförsäkring ingår som sagt i din hemförsäkring, men om du ska göra en längre resa är det viktigt att komplettera ditt skydd. Sjukvårdskostnader utomlands varierar mycket och utan skydd kan det bli en dyr historia.

Barn- och gravidförsäkring

Det är så viktigt att de små har ett ordentligt skydd. En barnförsäkring kan göra stor ekonomisk skillnad om ditt barn råkar ut för en olycka eller drabbas av allvarlig sjukdom som begränsar livskvaliteten.

Kom ihåg! Teckna din barnförsäkring så tidigt som möjligt, en försäkring kan aldrig täcka en skada eller sjukdom retroaktivt.

Är du gravid rekommenderar vi att du tecknar en gravidförsäkring så fort du plussat på stickan.

Sjuk- och olycksfallsförsäkring

En sjuk- och olycksfallsförsäkring kan göra stor skillnad för dig och din familj om olyckan eller en svår sjukdom skulle vara framme. Den ger ersättning vid medicinsk invaliditet och ekonomisk invaliditet. Det innebär om du inte kan arbeta på grund av skada eller sjukdom så får du en ersättning som stöttar upp din ekonomi.

Livförsäkring

Den här typen av försäkring är till för om att skydda dina nära och kära så de inte hamnar i en tuff ekonomisk situation i samband med din bortgång. 

Trafikförsäkring

En trafikförsäkring är den enda privata försäkring du behöver teckna enligt lag. Den är till för dig som har ett motorfordon som är påställt och/eller används i trafik.

Beroende på vad du äger för fordon, vad det har för värde och hur mycket du använder det, rekommenderar vi att du försäkrar det med ytterligare en bilförsäkring. Du kan välja mellan halv- eller helförsäkring.

Våra försäkringar

Är du och familjen rätt försäkrade? Kolla in våra försäkringar och få pris direkt.

Få pris