Hemförsäkring:

En hemförsäkring täcker dina saker och ger ett personligt skydd för dig och din familj. En hemförsäkring behöver du oavsett om du bor i hus, hyresrätt eller bostadsrätt. Utöver en hemförsäkring behöver du ytterligare försäkring om du bor i bostadsrätt eller i hus.

Villaförsäkring:

Du som bor i ett hus som du själv äger behöver en villaförsäkring. I den ingår en hemförsäkring (se ovan) plus att den försäkrar själva byggnaden du bor i och tomten. Så bor du i villa eller radhus och tecknar vår villaförsäkring får du skydd för både ditt hus, din tomt, dina saker, och ett personligt skydd för de personer som lever tillsammans med dig i huset.

Villa- vs Villahemförsäkring?

Glada nyheter – det är samma sak! Villaförsäkring kallas ofta för Villahemförsäkring just för att det alltid ingår en hemförsäkring när du tecknar villaförsäkring.

Din villa – vad är fullvärdesförsäkring?

En fullvärdesförsäkring täcker hela värdet av ditt hus, eller på lite mer försäkringsspråk: det betyder att byggnaden försäkrats utan begränsning till något i förväg fastställt belopp. Det betyder att om du råkar ut för en skada (lite beroende på vad för typ av skada så klart) kan du få ersättning för det fulla värdet av ditt bostadshus. Har du däremot tecknat en försäkring för ett begränsat belopp får du endast ersättning upp till det, i förväg bestämda, beloppet.

Tips! När du tecknar villaförsäkring är det därför bra att kolla om försäkringen gäller för fullvärde eller för ett begränsat belopp.

Hos oss får du alltid en fullvärdesförsäkring

Vi erbjuder bara villaförsäkringar till fullvärdesbelopp. Däremot kan tillhörande byggnader, till exempel uterum, försäkras till ett begränsat belopp. Ring oss gärna så guidar vi dig.

Det här gäller för övriga byggnader på tomten

Har du förråd eller andra små byggnader som står på din tomt så täcks de av din villaförsäkring, det enda du behöver göra är att komma ihåg att ta med dem i informationen till ditt försäkringsbrev när du tecknar din försäkring. 😊

Vad ingår i det personliga skyddet?

Delen för personligt skydd omfattar ansvarsskydd och rättsskydd samt överfalls- och reseskydd för dig och din familj. Det ingår alltså i villaförsäkringen om du försäkrat din villa hos oss.

Kom ihåg att kontakta oss om du bygger om eller bygger nytt

Det är viktigt att du alltid ringer oss om du byggt om ditt hus eller om du till exempel byggt ett nytt uterum, växthus, en friggebod eller annan byggnad på tomten. Dessa uppgifter behöver läggas till på din försäkring för att du inte ska riskera att bli underförsäkrad.

Få pris på villaförsäkring

En villaförsäkring ger skydd för ditt hus, din tomt, dina saker samt ett personligt skydd för dig och din familj.

Läs mer och teckna
04 feb 2021