Södra Sveriges största äventyrslekpark

Spännande hinderbanor, höga klätterställningar och skojiga gungor. Och givetvis - bänkar för bentrötta föräldrar till barn som aldrig vill gå hem. Södra Sveriges största äventyrslekpark hittas i Isaberg i Småland. Här kan ni ta med korv eller hamburgare och grilla på grillplatsen eller ta en välbehövlig lunchpaus på restaurangen intill. 

I samma område finns Isaberg Mountain resort med aktiviteter som mountainbike, höghöjdsbana, bastuflotte, äventyrsgolf m.m. som också kan vara väl värt ett besök. Observera att dessa aktiviteter kräver förbokning, något inte lekplatsen gör.

Stort utbud i Slottsskogen, Göteborg

Lek som kittlar både fötter och sinnen, uppmanar till barfotaskoj och vacker natur, mitt i storstaden. Slottsskogen i Göteborg bjuder på flertalet lekplatser med olika inriktningar. På lekplatsen Naturleken är lekplatsen uppbyggd som en äventyrlig skogsstig och anpassad för att passa in i naturen runt omkring, både vad gäller lekredskap som materialval.

På lekområdet Barfotaslingan hittas den spännande 300 meter långa Sinnesslingan, som har flera olika markunderlag besökarna kan testa med bara fötter. Och på det fantasifulla Plikta finns spännande utmaningar för barn i alla åldrar och plats för picknick och grillar. Många av lekredskapen och underlagen är anpassade också för personer med fysisk funktionsnedsättning. Personal finns på plats, nästan varje dag året runt. Här finns även utegym, boulebana, pingisbord och schackbräde.

Lek som en riddare i Leksand

Pirriga magar, starka hästar och höga höjder, i en stad vackert placerad vid Siljans södra strand. Riddarlekparken i Leksand är en lekplats utöver det vanliga med inspiration hämtad från riddarnas värld. Här finns hästar, borgar, fanor och utmanande lek för barn i alla åldrar. Samtliga lekredskap är i huvudsak av trä. Parken ligger i anslutning till Leksands kulturhus med bland annat museum och kafé.

Glöm inte vätskan!

Efter en lång dags lek, glöm inte att fylla på med energi och mycket vätska. Om någon i din familj mår illa, har torr mun, ont i huvudet eller är ovanligt trött, kan det vara ett tecken på uttorkning. Här kan du läsa mer om varningstecken på uttorkning och hur du förebygger och behandlar det.

Teckna barnförsäkring

Är ditt barn rätt försäkrat för lek och skoj? Här kan du läsa mer om vad som ingår.

Läs mer