Skydda verksamheten med vår cyberförsäkring.

Cyberbrott ökar snabbt, och man beräknar att över hälften av alla småföretag någon gång kommer utsättas för en cyberattack. Det kan vara allt från utpressning till stöld av känslig information. Alla företag är på olika sätt beroende av fungerande IT för att bedriva sin verksamhet. Systemavbrott kan snabbt leda till ett verksamhetsavbrott, vilket kan bli en kostsam historia. Det är inte lätt att hantera följderna av en cyberattack, som ofta är akuta. Därför skyddar vår cyberförsäkring inte bara mot de ekonomiska konsekvenserna, utan ger dig också direkt hjälp med att avbryta attacken och återställa IT-systemen.

För att minimera risken erbjuder vi också förebyggande digital säkerhetsrådgivning tillsammans med TrueSec. När du tar del av tilläggstjänsten får du en förmånligare försäkring om något ändå händer. Men det gör det ju inte när man tänker efter före.

 

Så här fungerar vår cyberförsäkring.

 • IT-beredskap dygnet runt – Skulle ditt företag drabbas av en cyberattack rycker våra samarbetspartners ut dygnet runt, året om. De hjälper dig bland annat med: 
  • att stoppa attacken och återställa data och IT-system för att förhindra skador i verksamheten. Oavsett om det beror på en Cyberattack eller annan händelse
  • juridisk hjälp vid skadeståndsanspråk
  • PR-hjälp om ditt varumärke har tagit skada till följd av Cyberattack
 • Försäkringsskydd – Vår cyberförsäkring skyddar företaget mot ekonomiska konsekvenser av en Cyberattack. Det kan vara att verksamheten som står stilla, drabbas av dataförlust och skadestånd eller GDRP-relaterade kostnader.  

Tjänster tillgängliga för Moderna Försäkringars kunder är:

 • Assessment”. TrueSec genomför ett säkerhetstest på distans för att upptäcka svagheter och tänkbara konsekvenser av en cyberattack. Testet resulterar i en rapport, som ger dig en bild av nuläget vad gäller företagets digitala sårbarhet.
 • Besiktning av IT-miljön. Genom intervjuer och säkerhetstester påbörjas resan mot en säkrare IT-miljö. Du får rådgivning och rekommendationer för att prioritera sårbarheter och skapa rätt säkerhetsnivå för företaget.
 • Löpande bevakning. TrueSec övervakar löpande företagets IT-miljö för att upptäcka avvikelser, som analyseras av experter för att avgöra om de utgör ett eventuellt hot. En allt mer populär tjänst som kan liknas vid ett brandlarm, fast inriktat på ovälkommen digital aktivitet.
 • Fri rådgivning. Kunders som har tecknat en cyberförsäkring hos Moderna Försäkringar får kostnadsfri förebyggande rådgivning av vår partner TrueSec.
 • Rabatterat pris. Kunder till Moderna försäkringar får alltid rabatt på TrueSecs tjänster.
 • Förmånligare försäkring. Om kunden blir utsatt av cyberangrepp och har agerat proaktiv med vår partner TrueSec, får kunden reducerad självrisk.

Förhindra attacker med TrueSec.

Även om cyberförsäkring är bra att ha är det förstås bäst om cyberskador inte inträffar i huvud taget. Vår partner TrueSec hjälper dig därför att analysera ditt företags IT-miljö, identifiera potentiella sårbarheter och tar fram ett program för skadeförebyggande åtgärder. 

Så här tecknar du vår cyberförsäkring.

Våra försäkringar säljs endast av oberoende försäkringsförmedlare, som är fria att rekommendera den bästa lösningen för din verksamhet. 

Kom igång idag!