Om Moderna Företag & Industri

Det personliga alternativet

Moderna Försäkringar - Företag & Industri, försäkrar allt från små och medelstora företag till stora, internationella koncerner. Vi är passionerade försäkringsgivare och skadereglerare som levererar skräddarsydda försäkringslösningar och dedikerade skadereglerare utifrån varje företags unika behov.

Vi älskar försäkringar och med transparens och engagemang erbjuder vi de bästa lösningarna till såväl det lilla enmansföretaget som till stora koncernen. Vi tror starkt på att systematisk riskhantering är en av grundförutsättningarna för att skapa en stabil och konkurrenskraftig verksamhet utan onödiga avbrott och driftstörningar.

För att du som företags- och industrikund hos Moderna ska få rätt hjälp och rådgivning vid val av en försäkring, har vi valt att endast erbjuda våra försäkringar genom oberoende försäkringsförmedlare. Vi tror att det ger dig en bättre anpassad lösning och ett bättre skydd om skadan är framme.

Om Moderna Försäkringar

Trygghet för moderna människor och företag. Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden som erbjuder försäkringar för det moderna företaget och individen. Sakförsäkring är vår huvudverksamhet där vi erbjuder produkter som bland annat bilförsäkringar, hemförsäkringar och villaförsäkringar. Vi är specialister inom båtförsäkringar, MC-försäkringar och djurförsäkringar, där vi tror på kompetens och specialkunskap inom respektive kategori. Inom Moderna Försäkringar, ingår våra nischade varumärken som Atlantica, Bilsport & MC och Moderna Djurförsäkringar.

Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Hammarstrand, Sundsvall och Örebro. Vi är en filial till Tryg och vår organisation är indelat i 5 affärsområden; Privat, Företag & Industri, Affinity, Moderna Garanti samt Skador.

Nordisk koncern - en del av Tryg

Moderna Försäkringar är en del av Tryg som är en av Nordens största försäkringskoncerner. Tillsammans försäkrar vi 2,7 miljoner privatkunder och över 140 000 företagskunder. Inom koncernen arbetar 3857 medarbetare runtom i de tre nordiska länderna Norge, Danmark och Sverige.

  • På Trygs hemsida hittar du finansiell information om koncernen.

    I Danmark är Tryg marknadsledande med en marknadsandel om 18 procent och i Norge den tredje största aktören med en marknadsandel om 14 procent. I Sverige är vi den femte största aktören med en marknadsandel om 3 procent. Tryg är noterat på OMX Nordic Exchange Copenhagen och är ratade A1 av Moody’s.