• Vår barnförsäkring finns i tre olika nivåer, Grundskydd, Medium och Large.

  Barnförsäkring Grundskydd är inte lika omfattande som Medium eller Large men täcker både sjukdom och olycksfall.

  Barnförsäkring Medium är en konkurrenskraftig barnförsäkring som skyddar barnet vid eventuell bestående nedsättning i dess kroppsfunktion (medicinsk invaliditet) eller bestående nedsättning av arbetsförmågan (ekonomisk invaliditet). Försäkringen innehåller även skydd till dig som förälder om barnet beviljas omvårdnadsbidrag.

  Vi rekommenderar Barnförsäkring Large, eftersom försäkringen ger ett väldigt omfattande skydd för ditt barn.  

  Barnförsäkring Large ger samma skydd som Barnförsäkring Medium, men innehåller även engångsersättningar för vissa sjukdomar som är undantagna i Medium. Vår Barnförsäkring Large är även topprankad enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå 

 • För att teckna Barnförsäkring Medium eller Large vill vi att du fyller i en hälsodeklaration gällande ditt barns hälsa. Detta gör du när du väljer att teckna en försäkring. 

  Under tiden vi behandlar din ansökan om Barnförsäkring Medium eller Large skyddas ditt barn genom vår Barnförsäkring Grundskydd. 

  Om vi inte kan erbjuda den önskade omfattningen på grund av någon händelse i barnets hälsohistorik fortsätter Barnförsäkring Grundskydd att gälla. Den är inte lika omfattande som Medium eller Large, men täcker både sjukdom och olycksfall och går att teckna utan hälsodeklaration.

 • Modernas barnförsäkring gäller helt utan självrisk.