Moderna Försäkringar
och Trygg-Hansa har gått ihop

Vad händer nu?

Med start i april 2022 kommer alla försäkringar successivt att förnyas i Trygg-Hansa. Du får all information du behöver i god tid.

Har vi rätt kontaktuppgifter till dig?

Så fort det sker några förändringar som berör dig hör vi av oss. Därför är det viktigt att vi har rätt kontaktuppgifter till dig. Dubbelkolla gärna att de stämmer.

Vi byter namn

Vi har nu bytt namn till Trygg-Hansa och namnet Moderna Försäkringar kommer så småningom att försvinna. Därför kommer din försäkring att förnyas i Trygg-Hansa.

Moderna Djurförsäkringar

Informationen på den här sidan gäller även dig som har din hund eller katt försäkrad hos oss på Moderna Djurförsäkringar. Vi kommer se till att allt fortsätter som vanligt för dig och dina fyrbenta vänner!

 

Till dig som är försäkringsförmedlare

Du som är försäkringsförmedlare hittar all information du behöver på Mäklarkontoret hos Trygg-Hansa.

Visste du inte om att du har en försäkring hos oss?

 Då kanske du har tecknat den hos någon av våra specialistbolag, Bilsport & MC, Atlantica eller Kabria. Mer information om vad som gäller dig hittar du här.

Frågor och svar

Nedan hittar du vanliga frågor och svar om samgåendet. Finns din fråga inte med? Ring oss på 0771-11 11 10

 • Moderna Försäkringar och Trygg-Hansa är numera ett och samma bolag, och tillsammans heter vi Trygg-Hansa. Därför är det nu Trygg-Hansas försäkringar som vi erbjuder. Här kan du läsa mer om våra försäkringar.

 • För dig som kund betyder det att företaget som ansvarar för din försäkring byter namn till Trygg-Hansa Försäkring Filial.

 • Dina försäkringar hos Moderna Försäkringar kommer stegvis att förnyas i Trygg-Hansa. Om du har flera försäkringar tecknade hos oss kan det bli en period där du har försäkringar hos både Moderna Försäkringar och Trygg-Hansa. Du kan vara helt lugn över att du får all information du behöver i god tid innan din eller dina försäkringar förnyas.

 • När din försäkringsperiod löper ut och det är dags att förnya din försäkring får du som vanligt hem ett förnyelsebrev. Det sker en gång per år. När det är dags för din försäkring att förnyas i Trygg-Hansa kommer det tydligt att framgå i förnyelsebrevet. Du kan alltid se information om dina försäkringar på Mina sidor.

 • Nej, du behöver inte göra någonting. Förnyelsen av din försäkring sker helt automatiskt efter att du fått hem ditt förnyelsebrev.

 • Ja, inför förnyelsen har vi gjort några ändringar. Vi har i möjligaste mån försökt att anpassa försäkringarna så att de ska motsvara de som du har i Moderna Försäkringar. Du får utförlig information om din försäkring, tillsammans med försäkringsbrevet, senast 30 dagar innan förnyelsen.

  Observera att om du har en hund- eller kattförsäkring så sker inga förändringar i innehållet.

 • Nej, eftersom din försäkring förnyas i Trygg-Hansa först när din nästa försäkringsperiod startar (försäkringsperioden skiljer sig åt bereonde på vilken försäkring du har). Därför sker övergången i olika takt.

 • Fram till att dina försäkringar är förnyade hos Trygg-Hansa hittar du som vanligt all information du behöver på Mina sidor. Därefter finns de på Mina sidor hos Trygg-Hansa.

 • Om din försäkring inte syns  Mina sidor längre beror det  att den redan har förnyats hos Trygg-Hansa. Du hittar  all information om försäkringen  Mina sidor hos Trygg-Hansa istället.

 • När din försäkring förnyas och finns hos Trygg-Hansa kan du få samlingsrabatt beroende på hur många försäkringar du har och vilka försäkringar det är. Samlingsrabatten bygger på dina samlade försäkringar hos både Moderna Försäkringar och Trygg-Hansa.

 • Hos Moderna Försäkringar ser du samlingsrabatten på Mina Sidor under Mina Försäkringar.

  Hos Trygg-Hansa ser du samlingsrabatten på Mina sidor under Försäkringar.

 • Här kan du läsa mer om hur samlingsrabatten fungerar på Trygg-Hansa.

 • Priset på din försäkring kan ändras vid en förnyelse och beror i så fall på flera olika faktorer. Exempelvis vilket försäkringsbelopp du har och hur omfattande innehållet i försäkringen är.

 • Du ser ditt pris i försäkringsbrevet som du får från Trygg-Hansa senast 30 dagar innan försäkringen förnyas.

 • För att vi har gjort vissa förändringar i försäkringen som också påverkar priset. Vi hjälper dig gärna att förklara din nya försäkrings innehåll och pris. Kontakta oss här.

 • Moderna och Trygg-Hansa är numera ett och samma bolag, och tillsammans heter vi Trygg-Hansa. Vi erbjuder från och med nu Trygg-Hansas gravidförsäkringar. Du kan enkelt teckna din gravidförsäkring på trygghansa.se.

 • Ja! Alla gravidförsäkringar som redan är tecknade i Moderna Försäkringar gäller enligt villkoren som gällde när du tecknade. Det gäller även om du skulle vilja utöka omfattningen på din gravidförsäkring, då kontaktar du Moderna Försäkringar så hjälper vi dig.

 • Har du redan tecknat en gravidförsäkring Gratis hos Moderna Försäkringar är det bara att ringa oss så hjälper vi dig att utöka ditt skydd. Bra att veta är att det inte går att göra via webben, utan bara via vår kundservice. Du når oss på 010-219 10 80.

 • Moderna Försäkringar och Trygg-Hansa är numera ett och samma bolag, och tillsammans heter vi Trygg-Hansa. Vi erbjuder från och med nu Trygg-Hansas gravidförsäkringar och där ingår inte Gravid Förlossning som räknas som en tilläggsförsäkring.

 • Ja, har du redan tecknat en Gravid Förlossning så gäller den helt enligt villkor.

 • Dina djurförsäkringar fortsätter att förnyas en gång om året. Från och med 1 januari 2023 kommer de att förnyas hos Trygg-Hansa. Senast 30 dagar innan det är dags får du ditt nya försäkringsbrev från Trygg-Hansa, med all information du behöver.

 • Nya hund- och kattförsäkringar tecknar du hos Trygg-Hansa.
  Ring 0771-111 110 så hjälper vi dig!  

  Om du redan har en hund eller katt försäkrad hos Moderna Djurförsäkringar, kan du även teckna nästa djurförsäkring här.
  Det gör du enklast genom att ringa 060-66 30 30.

 • Dina djurförsäkringar förnyas hos Trygg-Hansa tidigast 1 januari 2023. Det sker när din nästa försäkringsperiod börjar, det vill säga på huvudförfallodagen (se försäkringsbrevet). Senast 30 dagar innan dess får du ditt nya försäkringsbrev från Trygg-Hansa.

  Om du har flera djur försäkrade med samma huvudförfallodag kommer dessa förnyas i Trygg-Hansa samtidigt.

 • Till nästa försäkringsperiod kan vi ha gjort några förändringar, men inte på grund av att vi går samman med Trygg-Hansa. Det kan också bli en förändring i priset till exempel på grund av att din hund eller katt har blivit äldre. Du får utförlig information om din försäkring, tillsammans med försäkringsbrevet, senast 30 dagar innan förnyelsen.

 • Du anmäler en skada som vanligt genom att logga in på Mina sidor. Du hittar mer information om att anmäla en skada här: Anmäl skada.

  Du hittar all information om dina försäkringar på Mina sidor.

  Från och med 1 januari förnyas dina försäkringar i Trygg-Hansa. När din försäkring är förnyad i Trygg-Hansa hittar du all information om dina försäkringar och anmäler skada på trygghansa.se.

 • Vi hanterar ditt pågående skadeärende precis som vanligt och med samma kontaktvägar. Kontakta oss här.

 • Vi hanterar ditt pågående skadeärende precis som vanligt och med samma kontaktvägar.

 • Om skadan inträffar när försäkringen fortfarande gäller i Moderna Försäkringar:

  Anmäl här

  Om skadan inträffar när försäkringen börjat gälla i Trygg-Hansa:

  Anmäl hos Trygg-Hansa

  Är du osäker på när försäkringen började gälla i Trygg-Hansa? Du hittar all information om dina försäkringar på Mina sidor.

 • Ja, du fortsätter att betala på samma sätt som nu – med autogiro, e-faktura eller faktura.

 • Nej, ditt autogiro fortsätter som vanligt. En förändring är att hos Trygg-Hansa sker dragningen den första vardagen varje månad. Försäkringar som du har kvar hos Moderna Försäkringar fortsätter att dras den 28:e i månaden.

 • Kommande betalningar för en försäkring som har förnyats i Trygg-Hansa ser du på Mina sidor. Obs! En dragning gjord av Trygg-Hansa kan inte alltid ses i förväg hos din bank.

 • Du kommer att få information om villkor och eventuella förändringar i god tid via mejl eller post. Om du är digital kund hos Moderna Försäkringar fortsätter du att vara det även hos Trygg-Hansa. Dubbelkolla gärna att vi har rätt kontaktuppgifter till dig.

 • Vår webbadress och våra telefonnummer är samma som tidigare. Du kontaktar oss alltså precis som vanligt.

  Kontakta Moderna Försäkringar här

  Kontakta Moderna Djurförsäkringar här

  Kontakta Trygg-Hansa här

 • Ja, på Mina Sidor kan du se information om dina försäkringar. Du kan också se vilka av dina försäkringar som snart kommer att förnyas hos Trygg-Hansa.

 • Det gör du enkelt via BankID här.