Hemförsäkring

Hemförsäkring för alla boenden

Oavsett hur du bor och lever är det viktigt att ha en bra hemförsäkring. Den skyddar dig, din familj och dina saker om något händer. Hemförsäkring finns för alla sorters boenden och går att teckna för både hyresrätt, bostadsrätt och villa. Äger du ett fritidshus som du inte bor i permanent? Då ska du teckna en fritidshusförsäkring.

 • Skyddar dig, familjen, era saker och bostaden
 • Reseförsäkring ingår
 • Förstärk din hemförsäkring med olika tillägg, som drulleförsäkring

 

Vad ingår i en hemförsäkring?

Hemförsäkringen ger dig ersättning om något händer dina saker, till exempel vid brand, vattenskada, skadegörelse eller inbrott. Den ger även ett personligt skydd för dig och de som är skrivna och bor hos dig. Du kan få ersättning vid till exempel överfall, id-stöld eller om ditt barn mobbas i skolan. Hemförsäkringen kan också hjälpa dig om du krävs på skadestånd eller hamnar i juridisk tvist.

Drulleförsäkring - ett bra tillägg till din hemförsäkring

En drulleförsäkring ger dig ersättning för skador på lös egendom, som orsakats av plötsliga eller oförutsedda händesler. Till exempel om du tappat mobilen i golvet eller satt dig på dina glasögon. Välj till den om du vill ha ett extra skydd för dina saker!

Hemförsäkring Bostadsrätt

Du som bor i bostadsrätt behöver en hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Det ger ersättning för skador på fast inredning och för läckage. I bostadsrättstillägget ingår alltid drulleförsäkring (allrisk) för lägenheten upp till 200 000 kronor.

Hemförsäkring Villa

Du som äger ditt hus behöver även försäkring för huset och tomten. Vår hemförsäkring för villa täcker vid brand, vattenskada, skadegörelse och inbrott, för både dina saker och huset. Ditt hus är försäkrat till fullvärde. Väljer du Medium eller Large ingår även drulleförsäkring (allrisk) för både ditt hus och dina saker.

OBS! Informationen nedan gäller enbart dig som redan har en hemförsäkring hos Moderna Försäkringar.

 • Försäkringen gäller för dig som tecknat den. Den gäller också för dem i din familj som både är bosatta och folkbokförda på samma adress som du. Försäkringen omfattar även dina barn fram tills att de fyller 18, även om de inte är skrivna hos dig. 

 • Ja, i vår hemförsäkring ingår ett reseskydd som gäller under resans första 45 dagar. Du kan exempelvis få ersättning för sjukhus- och läkarvårdskostnader om du drabbas av ett olycksfall eller akut sjukdom. Läs mer om detta under grundskyddet för hemförsäkringen i förköpsinformationen eller i de fullständiga villkoren.

 • När du ska ut och resa rekommenderar vi att du tar med dig ett resekort. Resekortet är ett bevis som kortfattat informerar dig om vad som ingår i din reseförsäkring samt vart du ska vända dig för att få kvalitetssäkrad vård om du blir sjuk eller skadad under resan. Du beställer enkelt ett resekort genom att logga in på Mina Sidor.

 • Har du din försäkring hos oss och ska flytta ber vi dig att kontakta oss. Detta för att kontrollera att du är rätt försäkrad under och efter flytten. Det är viktigt att till exempel uppgifterna om den nya bostaden och ditt hushåll blir uppdaterade. Du når oss på 010-219 10 80.

  Glöm inte att anmäla din flytt till Skatteverket. Det är gratis och du gör det enkelt och snabbt i Skatteverkets e-tjänst. 

  Vill du eftersända din post kan du beställa det hos Svensk Adressändring AB mot en avgift.

  Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter. Läs mer här

 • Vilket lösöresbelopp du borde ha i din försäkring beror på hur mycket saker du äger och värdet på dessa. För de flesta räcker det med 1 miljon kronor. Om detta inte räcker finns det möjlighet att höja beloppet. Ring vår kundtjänst på 010-219 10 80 så guidar vi dig.

 • Är skadan akut, ring vår skadejour på 010-219 10 90.

 • Ja, om du bor i villa rekommenderar vi att du tecknar en villaförsäkring som täcker fler moment än en hemförsäkring. 

 • I Hemförsäkring Medium och Large ingår alltid allriskförsäkring, också kallad drulleförsäkring, för dina saker. Den täcker skadan om du till exempel spiller kaffe på din dator eller tappar din mobil i golvet.

 • En hemförsäkring är bra att ha för att skydda dina saker och ditt boende. Modernas hemförsäkringar gäller för dig som bor i hyres- eller bostadsrätt och ger dig ett omfattande skydd för både dig och dina tillhörigheter. En hemförsäkring innehåller så mycket mer än ett skydd för dina saker. Du får även ett reseskydd, ett ansvars- och rättsskydd samt ett överfallsskydd.

 • I hem-/villahemförsäkringen ingår ersättning upp till 50 000 kr om din cykel inklusive tillbehör blir stulna. Cykeln ska vara låst med ett cykellås godkänt av Svensk Stöldskyddsförening vid tillfället för stöld. Mer information hittar du i våra villkor.

 • Nej, det måste du inte. I hem-/villahemförsäkringen ingår 45 dagars flyttskydd och därför räknas både din gamla och din nya bostad som försäkringsställe när det gäller din försäkrade egendom. Flyttskyddet gäller i upp till 45 dagar från tillträdesdatum.

 • Ja, när du ansöker om visum till Ryssland behöver du ett intyg som visar att du har en hemförsäkring där det ingår reseskydd. Varje familjemedlem som är med på resan måste ha ett eget intyg. Du beställer intyget hos vår kundservice. Intyget skickas endast per post, inte med e-post. Kontakta oss i god tid innan du ska ansöka om visumet.

 • Din hemförsäkring gäller för dig och dina hushållsmedlemmar förutsatt att de har samma bostad och folkbokföringsadress som du. På ditt försäkringsbrev framgår det hur många som omfattas av din hem-/villahemförsäkring.

 • Försäkringen gäller för de som omfattas av hemförsäkringen och ger er ett skydd i upp till 45 dagar världen över. Antal dagar kan variera beroende på vilket avtal du har. Säkerställ hur många dagar ditt reseskydd gäller för genom att se efter i ditt försäkringsbrev.