• Försäkringen gäller på den adress du angivit som försäkringsställe. Villaförsäkringen gäller för den försäkrade fastigheten och hemförsäkringen gäller inom Norden. Reser du utanför Norden gäller försäkringen under resans första 45 dagar. Är du inte bosatt i Sverige gäller försäkringen endast i Sverige.

  • Ja, i vår villahemförsäkring ingår ett reseskydd som gäller under resans första 45 dagar. Du kan exempelvis få ersättning för sjukhus- och läkarvårdskostnader om du drabbas av ett olycksfall eller akut sjukdom. Läs mer om detta under grundskyddet för villaförsäkringen i förköpsinformationen eller i de fullständiga villkoren.

  • Försäkringen gäller för dig som tecknat den. Den gäller också för de i din familj som både är bosatta och folkbokförda på samma adress som du. Försäkringen omfattar även dina barn fram tills att de fyller 18, även om de inte är skrivna hos dig

  • Har du din försäkring hos oss och ska flytta ber vi dig att kontakta oss. Detta för att kontrollera att du är rätt försäkrad under och efter flytten. Det är viktigt att till exempel uppgifterna om den nya bostaden och ditt hushåll blir uppdaterade.

    Glöm inte att anmäla din flytt till Skatteverket. Det är gratis och du gör det enkelt och snabbt i Skatteverkets e-tjänst. 

    Vill du eftersända din post kan du beställa det hos Svensk Adressändring AB mot en avgift.

    Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter. Läs mer här

  • När du ska ut och resa rekommenderar vi att du tar med dig ett resekort. Resekortet är ett bevis som kortfattat informerar dig om vad som ingår i din reseförsäkring samt vart du ska vända dig för att få kvalitetssäkrad vård om du blir sjuk eller skadad under resan. Du beställer enkelt ett resekort genom att logga in på Mina Sidor.