Leif Eliasson blir ny VD för Moderna Försäkringar

Leif Eliasson blir ny VD för Moderna Försäkringar. Han efterträder Lars Bonde och tillträder sin nya tjänst den 15 maj 2017.

Leif har lång erfarenhet av mobil- och onlineverksamhet och redan 2001 lanserade han Sveriges första betalsms-tjänst, som fortfarande används vid bland annat omröstningar i Idol och Melodifestivalen. Leif har lett flera digitala förändringsresor, bland annat på Freedom Finance, Trade Doubler, Tele2 och Ericsson. Leif kommer närmast från Metro där han som VD kraftigt ökade företagets digitala intäkter samtidigt som lönsamheten förbättrades.

Flera av företagen som Leif tidigare ansvarat för har, liksom Moderna Försäkringar, haft en tydlig utmanarprofil, något som tilltalade honom särskilt i denna roll:

– Det finns en tydlig koppling mellan företagskulturen på Moderna och min drivkraft. Jag lockas av digitala transformationer och jag lockas av företag som utmanar en etablerad bransch. Båda elementen finns på Moderna Försäkringar. Det finns dessutom en entreprenörsanda och affärsmässighet som kombinerat med korta beslutsvägar ger stor kraft i organisationen. Jag som har arbetat inom Kinnevik-sfären en större del av mitt yrkesliv, är extra glad över att åter få jobba i en sådan miljö, säger Leif Eliasson.

Moderna Försäkringar var först ut i Sverige med en digital användarbaserad bilförsäkring, Moderna Smart. Sedan dess har Smart-plattformen vuxit med ytterligare två produkter. Nyligen lanserade Moderna Försäkringar och tech-bolaget Greater Than Sveriges första digitala bilförsäkring som är helt anpassad efter förarens sätt att köra och körsträcka. Fler lanseringar är på gång.

– Smart-plattformen och vår joint venture med Greater Than är konkreta bevis på att Moderna är branschens innovatör och digitala utmanare. Samtidigt har Leif en väldokumenterad förmåga att framgångsrikt sätta sig in i och leda olika typer verksamheter. Därför är vi särskilt nöjda över att just Leif vill leda företaget genom dess fortsatta resa inom digitalisering, säger Lars Bonde, koncerndirektör Tryg och tf VD Moderna Försäkringar.

– Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna på Moderna driva en digital transformation och fortsätta utmana försäkringsbranschen. Jag tror personligen att branschen kommer att förändras kraftigt de kommande åren och Moderna Försäkringar kommer att ha en betydande roll i den processen, avslutar Leif Eliasson.