Moderna Försäkringar inleder samarbete inom Family-tech

Moderna Försäkringar har inlett ett samarbete med Stroller AB, ett företag som gör appar med tips och råd som rör graviditet och småbarnsliv. Bland dessa ingår tips om att teckna gravid- och barnförsäkringar, vilket man kan göra direkt i apparna.


Samarbetet med Stroller AB syftar till att skapa nya distributionsmöjligheter för Moderna Försäkringar inom barn- och gravidsegmentet.

- Det finns få andra kanaler där vi så träffsäkert skulle kunna nå just blivande föräldrar och småbarnsföräldrar säger Charlotta Weithz, försäljningsansvarig för barnförsäkringar på Moderna Försäkringar.

Den första appen som företagen samarbetar kring heter Preggers och riktar sig, så som namnet antyder, till de som väntar smått. Appen har även en särskild ingång för partnern och familjemedlemmar som vill följa graviditeten vecka för vecka. Preggers har under sin första vecka i Appstore laddats ner över 3000 gånger och antalet tecknade gravidförsäkringar har varit över förväntan.

- Varje nedladdning av appen är värdefull för oss, även om den inte direkt leder till ett nytt försäkringsavtal, eftersom den bidrar till varumärkeskännedom för Moderna Försäkringar, säger Charlotta Weithz. 

Nästa steg i samarbetet är att Moderna Försäkringar även ska få synlighet i appen Stroller, en plattform för blivande och nya föräldrar som vill hitta och hålla kontakten med andra föräldrar i närheten. 

-Det är extra kul att få arbeta med just Stroller AB, som liksom oss har en modern och inkluderande approach till föräldraskap - något som är tydligt i Preggers-appen. Vi ser fram emot att rulla ut vårat varumärke även i Stroller-appen, avslutar Charlotta Weithz.