Moderna Försäkringar lanserar nästa generations digitala bilförsäkring

Moderna Försäkringar, som var först i Sverige med betala-som-du-kör försäkringar, har lanserat ytterligare en digital bilförsäkring. Bilförsäkringen riktar sig främst till bilförare som kör bra eller som kör mindre än genomsnittet. Genom en app kommer användaren kunna mäta och påverka sin körsstil och därmed även sänka sin försäkringskostnad.  

 

− Redan när vi lanserade Sveriges första smarta bilförsäkring hösten 2015 var syftet att belöna den grupp bilister som körde lugnt och säkert. Med en digital bilförsäkring ville vi ge dem en möjlighet att mäta sin körsstil och påverka sin försäkringspremie. Det tankesättet tar vi med oss nu när vi tar nästa kliv i utvecklingen och lanserar Moderna Smart Flex, säger Lisa Bruzelius, Privatmarknadschef, Moderna Försäkringar.

Moderna Smart Flex består av en mobilapp och en läsare som installeras i bilens OBD-uttag. OBD-läsaren mäter förarens körsstil och genom artificiell intelligens beräknas försäkringskostnaden för den aktuella resan. Försäkringen består av en fast premie – som skyddar bilen när den är parkerad, och en rörlig del – som baseras på hur föraren kör och hur långt hen kör. Traditionella faktorer så som ålder och hur länge hen har haft körkort har ingen betydelse för försäkringskostnaden.

−Med Moderna Smart Flex vill vi ge ansvarsfulla bilister, eller de som kör mindre än genomsnittet, en mer rättvis, positiv och smidigare upplevelse av försäkringar, enligt devisen ”smarta försäkringar märker när du gör bra saker”. Samtidigt tror vi att Smart Flex, som uppmuntrar till lite bättre och lite mindre bilkörning, har en viktig hållbarhetsfunktion då den gynnar både trafiksäkerheten och miljön.

Moderna Försäkringar har sedan år 2015 en uttalad ambition att utmana den traditionella försäkringsbranschen och har därefter lanserat flera andra digitala försäkringsprodukter inom Smart–familjen. Moderna Smart Flex är framtagen i samarbete med teknikföretaget Greater Than, som även står för den banbrytande tekniken i bilförsäkring Enerfy – Försäkring med Moderna.

− För att kunna leverera vårt löfte om att förbättra kundupplevelsen genom digitalisering måste vi ha riktigt bra samarbetspartners inom tech. Vi har haft turen att få jobba med Greater Than tidigare. Tillsammans disrupterade vi den svenska försäkringsmarknaden med Enerfy – försäkring med Moderna. Vi ser fram emot ett fortsatt framgångsrikt samarbete med Greater Than, säger Leif Eliasson, VD Moderna Försäkringar.

Smart Flex har ingen bindningstid och genom appen får kunden tillgång till flera andra verktyg som gör bilägandet enklare, t.ex. en hitta-bilen funktion, felsökning, automatisk körjournal. Appen finns tillgänglig i AppStore och Google Play och försäkringen tecknas via www.modernasmart.se

För mer information, vänligen kontakta:
Zoë Mutami, kommunikationsansvarig, Moderna Försäkringar
Tel: 0704989110
E-post: zoe.mutami@modernaforsakringar.se