Moderna förvärvar Optimal Djurförsäkring

Har du hund eller katt? Då kan du från och med idag försäkra dem via Moderna Försäkringar. Moderna har förvärvat Optimal Djurförsäkring som erbjuder försäkringar för sällskapsdjur. Förvärvet innebär att Moderna Försäkringar nu kan erbjuda dig ett ännu mer heltäckande erbjudande av sakförsäkringar och tar steget in på ett av försäkringsmarknadens snabbast växande områden.

- I Sverige finns närmare två miljoner hundar och katter och vi ser att allt fler är medvetna om vikten av att även försäkra sina fyrbenta familjemedlemmar. Samtidigt har kostnaderna för veterinärvård ökat i takt med att marknaden efterfrågar mer avancerad djurvård, vilket gör att denna typ av försäkringar blir alltmer intressanta, säger Per Fornander, VD på Moderna Försäkringar.

Optimal Djurförsäkring är helt specialiserade på just sällskapsdjur och har idag ett av marknadens vassaste erbjudande. Redan idag är Moderna Försäkringar genom sina varumärken Atlantica och Bilsport & MC ledande inom specialförsäkring för fritidsbåt och motorcykel/entusiastbil. Med Optimal Djurförsäkring kompletteras nischerna med ett intresse som över 25% av Sveriges befolkning har.

- Vi vet att många av våra kunder har ett starkt behov av att känna sig trygga i vardagen och att de också är angelägna om att allt som hör till deras favoritintresse är bra försäkrat. Med tanke på det växande intresset för sällskapsdjur är det därför särskilt roligt att nu kunna erbjuda ett helkundserbjudande där även djuren har ett bra och prisvärt skydd. Med Optimal Djurförsäkring får vi in mycket kompetenta medarbetare som lever nära sina kunder och håller en mycket hög servicenivå, vilket passar perfekt in i Moderna Försäkringars marknadsstrategi, fortsätter Per Fornander.

Ladda ner pressmeddelande