Moderna i topp tycker förmedlare

För andra året i rad utses Moderna Försäkringar till det försäkringsbolag som är mest på frammarsch på den svenska marknaden. Över hälften av förmedlarna lade sin röst på Moderna, som fick dubbelt så många röster som bolaget på andra plats.

I en undersökning genomförd av det oberoende analysföretaget CMA Research utses Moderna Försäkringar till det bolag som är mest på frammarsch för andra året i rad. De tillfrågade förmedlarna placerade även förra året Moderna Försäkringar som etta i kategorin. I år lade dock fler än någonsin tidigare sin röst på bolaget. Hela 55% anser att Moderna Försäkringar är den aktör på marknaden som väntas växa mest.

- För oss på Företag & Industri är det ett glädjande besked, eftersom det innebär att förtroendet för vårt koncept ökat ytterligare. Vi har stadigt plockat marknadsandelar sedan den förra undersökningen publicerades, och tänker leva upp till de nya förväntningarna genom att fortsätta leverera lösningar och samarbetsformer som tilltalar förmedlare och kunder. Vi tror att en viktig förklaring till framgången är vår roll som utmanare på den svenska försäkringsmarknaden, säger Ulf-Lennart Gertz Johansson, affärsområdeschef på Företag & Industri.

Etta - trots nytt varumärke

2010 har varit ett händelserikt år för Moderna Försäkringar. Den 1 juli bytte bolaget organisationsform, och blev en filial till TrygVesta. I samband med den förnyade ägarbilden fick bolaget ett nytt varumärke, en ny grafisk profil och en ny logotyp, som tydliggör att bolaget är en del av Tryg.

- På Företag & Industri ser vi bara fördelar med filialiseringen, och det verkar som om förmedlarna håller med. Det finns alltid en risk att tappa fart i samband med nya ägarförhållanden eller ett nytt varumärke, men vi märker att förändringarna mottagits väl av marknaden. Vår nya identitet ger oss en tydlig samhörighet med våra nordiska kollegor, samtidigt som den förvaltar och införlivar de värden som finns i namnet Moderna.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf-Lennart Gertz Johansson, Affärsområdeschef Företag & Industri
E-post: ulf-lennart.gertz.johansson@modernaforsakringar.se
Telefon: 08-684 12 354, Mobil: 0737-07 32 14 

Ladda ner pressmeddelande