Moderna utvecklar framtidens försäkringar - inleder joint venture med Greater Than

Moderna Försäkringar tar ytterligare ett kliv mot framtidens försäkringslösningar genom ett joint venture med Greater Than, ett techbolag som har studerat trafiksäkerhet och körbeteenden i över tolv år. Tillsammans kommer parterna att utveckla och lansera en helt ny och unik bilförsäkring som baseras på hur och hur mycket föraren kör.

– Moderna var först ut i Sverige med användarbaserade försäkringar och vi fortsätter nu att driva utvecklingen i branschen. Tillsammans med Greater Than har vi 2,6 miljarder kilometer kördata, och baserat på det kommer vi att lansera en helt ny och unik användarbaserad bilförsäkring, säger Linnéa Ecorcheville, VD på Moderna Försäkringar.

Greater Than har forskat i trafiksäkerhet och körbeteenden i över tolv år och har sedan tidigare produkten Enerfy, en Plug-in + app-lösning där användaren kan mäta sin körning och få mycket specifika förbättringsförslag för att köra mer trafiksäkert och miljövänligt. Syftet med det gemensamma utvecklingsprojektet som Greater Than och Moderna inlett är att utveckla och lansera en digital körbeteende-produkt där försäkringspremien helt och hållet baseras på hur mycket bilen används och hur man kör.

– Vi ser fram emot ett spännande samarbete med Moderna. Många har varit intresserade av att samarbeta med oss, men det är bara Moderna som har förstått och levt upp till kraven på en digitaliserad produkt, säger Liselott Johansson, VD på Greater Than.

Avtalet ger Moderna Försäkringar nordisk exklusivitet för den tekniska plattformen. Moderna Försäkringar har sedan tidigare tre användarbaserade försäkringar; Moderna Smart Bil, Moderna Smart Hälsa och Smart Mc.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, PR- och kommunikationsansvarig
E-post: tove.stal@modernaforsakringar.se
Telefon: 0709-429401


Liselott Johansson, VD Greater Than

E-post: liselott.johansson@greaterthan.eu

Telefon: 070-654 20 58

Ladda ner pressmeddelandet.

Om Moderna Försäkringar
Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden som erbjuder sakförsäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna är en del av Tryg som är en av Nordens största försäkringskoncerner. I Moderna ingår även Atlantica, Moderna Djurförsäkringar och Bilsport & MC.