Nu lanseras Smart MC - Sveriges första app som kan ge rabatt på din MC-försäkring

Nu lanserar Moderna Försäkringar sin tredje användarbaserade försäkring – Smart Mc. Sveriges första app som kan ge dig rabatt på din motorcykelförsäkring om du kör säkert. Smart Mc lanseras via Modernas nisch Bilsport & Mc.

– I vår ambition att stärka vår position på den svenska försäkringsmarknaden är det självklart att vi behöver öka kundfokuset i alla våra verksamheter. Trots att vi redan är den ledande aktören inom motorcykel-segmentet behöver vi vara ännu mer kundorienterade och innovativa. Vi väljer därför att applicera vårt redan framgångsrika Smart-koncept även för mc-ägare, säger Linnéa Ecorcheville, VD på Moderna Försäkringar, och fortsätter;
– Vi ser att vår tidigare produkt Moderna Smart Bil, där kunden kan påverka sin premie med ett lugnt och säkert körbeteende, fungerar. Kunder som tecknar försäkringen och använder appen uppvisar ett bra körbeteende och får rabatter. Vi vill nu erbjuda våra motorcykelkunder möjlighet till samma sak, säger Linnéa Ecorcheville.
Smart Mc är en app som kopplas till en motorcykelförsäkring hos Modernas nisch Bilsport & Mc. Appen aktiveras innan kunden börjar köra och med hjälp av GPS-teknik och gyro-information analyseras körbeteendet. Efter varje resa får kunden feedback baserat på körbeteendet och genom en samlad bedömning över tid översätts detta till en rabatt. Ett lugnt och säkert körbeteende ger kunden 10 procent rabatt på sin trafikförsäkringspremie nästföljande år.
– Det finns många motorcyklister som är ansvarsfulla i trafiken och kör på ett lugnt och säkert sätt. Genom att premiera dem som håller gällande hastighetsbegränsningar uppmuntrar vi till ett lugnare trafiktempo, vilket ger positiv effekt på både kundens individuella beteende och trafiken i stort, säger Linnéa Ecorcheville.
Testa ditt körbeteende utan försäkring
Appen Smart Mc är kostnadsfri att ladda ner via AppStore och kan användas även utan att du tecknar en försäkring. Sök på Moderna Smart eller Bilsport & Mc. Inom kort kommer den även vara tillgänglig i Google Play. Läs mer om Smart Mc på www.bilsportmc.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, PR- och kommunikationsansvarig
E-post: tove.stal@modernaforsakringar.se
Telefon: 0709-429401