Välkommen lättnad för egenföretagare – juridisk hjälp

Moderna Försäkringar och HELP Försäkring har tillsammans tagit fram en ny juristförsäkring. Försäkringen ger kunder som har Modernas Företagsförsäkring, och en omsättning upp till 50 miljoner kronor, tillgång till stöd från HELPs jurister.

"Vi vet att mindre och medelstora företagare har fullt upp med att driva sin kärnverksamhet, så trassel med juridiken är det sista man vill ha. När vi nu kan inkludera juridiskt stöd och avlastning via juristerna på HELP är det högst användbart och välkommet för våra företagskunder. Dessutom ser vi det som en riktigt bra konkurrensfördel att vara först med den här användbara försäkringen", säger Kajsa Peedu som är affärsområdeschef för Företag och Industri på Moderna.

"Vi är väldigt glada över att kunna ge Modernas företagskunder den här hjälpen", säger HELPs Sverigechef Rabi Can. "Att ha en jurist i ryggen när man anställer eller kanske måste säga upp medarbetare kan spara kostsamma processer, men framför allt säkrar man att allt går korrekt till enligt lag och kollektivavtal. En annan fördel är att få juridisk hjälp om man blir sjuk och hamnar i tvist mot Försäkringskassan om sjukpenning, det sparar både sömnlösa nätter och tidskrävande merarbete."

Juristförsäkringen omfattar både juridisk rådgivning och tecknande av avtal kring ägande av företag. Den omfattar också rådgivning och bistånd vid tvist, till exempel vid nyanställning och uppsägning, avslag av sjukpenning och kapning av person- eller bolagsuppgifter. Juristförsäkringen kommer att ingå i Modernas Företagsförsäkring från och med den 1 mars 2021.

* * *

Moderna Försäkringar har i Sverige drygt 400 anställda med 3 procent marknadsandel och är det femte största sakförsäkringsbolaget. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Hammarstrand, Sundsvall och Örebro.

Företag & Industri är ett av fem affärsområden. Övriga affärsområden är Privat, Affinity, Moderna Garanti samt Operations.

Företag & Industri har ca 80 medarbetare och vi är stolta över att vi vunnit många priser för vårt engagemang, vår kompetens, för att vi är enkla att ha att göra med samt vår höga servicenivå.

För mer information kontakta Kajsa Peedu; 070-326 32 33

* * *

HELP Försäkring får kunder juridisk hjälp i försäkringsform, en affärsidé som andas nytänkande och är på god väg att revolutionera en annars traditionell juristbransch.

HELP är verksamma i Sverige sedan 2012 och har anställda jurister med hög kompetens inom skiftande rättsområden. 2019 tilldelades HELP Försäkring en topp 20-placering av GPTW, Great Place to Work. Företaget har även verksamhet i Norge, Danmark och Finland och ägs av den internationella försäkringskoncernen ARAG Group.

 

För mer information kontakta Rabi Can; 076-102 25 05