Har du drabbats av översvämning eller skyfall? Läs här. 

Teckna trafikförsäkring för din bil

Täcker inte dig, bara andra

Trafikförsäkringen gäller inte för några som helst skador på din egen bil och inte heller för skador på egendom som du transporterar i bilen. Däremot kan du få viss ersättning för kläder och tillhörigheter som du har på dig och som blir skadade i en trafikolycka.

Om du skulle bli påkörd av någon annan är det från den förarens trafikförsäkring som du får ersättning. Skulle personen som kör på dig sakna trafikförsäkring ersätter Trafikförsäkringsföreningen dig för dina skador. Trafikförsäkring täcker inte skador till följd av stöld, inbrott, glasskador, maskinskada, räddning eller rättsskydd. Om du vill ha en försäkring som täcker detta ska du istället välja en halvförsäkring. Om du dessutom vill få ersättning för skador på din egen bil måste du välja en helförsäkring.

Det kostar att vara oförsäkrad 

Om du inte har en trafikförsäkring ska du anmäla din bil som avställd och den får då inte användas i trafiken. Om du kör med din bil utan trafikförsäkring kan kostnaderna överstiga själva försäkringskostnaderna flera gånger om. Du tvingas betala en avgift för varje dag som bilen inte är försäkrad och den är betydligt högre än själva försäkringspremien.

Vad våra kunder tycker om oss