Fler frågor och svar om Enerfy - Försäkring med Moderna

Om försäkringen, Plug-in utrustningen och lagring

 • Denna försäkring är ett samarbete mellan Moderna Försäkringar, som är försäkringsgivare, och teknikbolaget Greather Than som tillhandahåller den tekniska lösningen. Moderna Försäkringar administrerar din försäkring och hanterar eventuella skadeärenden.

 • Försäkringens pris utgår från en fast och en rörlig premie. Den fasta kostnaden betalas i förskott per månad och avser det försäkringsskydd bilen har när den står parkerad,
  t ex stöldskydd och brandskydd. Den rörliga kostnaden betalas månadsvis i efterskott och baseras på hur mycket du använder bilen och hur du kör. Ditt körbeteende klassas på en 15-gradis riskklasskada. I appen som hör till försäkringen kan du följa dina resor och ditt körbeteende samt se vad din försäkring kostar per resa i realtid. Försäkringen är särskilt gynnsam för dig som kör lite mindre och lite bättre.

 • Enerfy Plug-in är en s.k. OBD-läsare. OBD-läsare är en förkortning av On-Board Diagnostics. Enerfy Plug-in är en av marknadens minsta, med måtten ca 49x25x23 mm. Den klickas in i bilens OBD2-uttag som sitter runt ratten. Enerfy Plug-in kommunicerar, via Bluetooth, till din smartphone. Data från bil och telefon skickas till molnet där datan sparas. OBD2-uttaget är ett standarduttag i bilar som är tillverkade 2001 och senare. Även bilar tillverkade före 2001 kan ha ett OBD2-uttag. Kontakta gärna supporten och hör dig för.

  Enerfy Plug-in kan också användas tillsammans med andra appar för att läsa av t ex felkoder från bilen, ungefär på samma sätt som på en verkstad eller vid besiktning.

 • Produkten ingår i bonusprogrammet och bidrar till högre rabatt på försäkringar i andra produktgrupper. Det går inte att få samligsrabatt på Enerfy – Försäkring med Moderna.

 • Enerfy – Försäkring med Moderna har ingen bindningstid. Ring Enerfy på 08-555 93 200 om du vill avsluta din försäkring. Vill du byta försäkring kan du enkelt skriva över försäkringen till en vanlig bilförsäkring hos Moderna. Du kontaktar då Modernas kundservice på 0200-259 259.

 • Förutom att samla dina resor och kostnader har du även:

  - Automatisk körjournal
  - Personlig körcoach (tips på hur du kör bättre och sparar mer bränsle)
  - Hitta-bilen funktion
  - Tävlingar i smart körning
  - Eco-driving
  - Felsökning

Data- och personuppgifter

 • Vi samlar inte någon data eller information om lagöverträdelser, såsom hastighetsöverträdelser etc. Vi använder bl.a. position, fartförändring, hastighet, bränsleförbrukning och motorvarvtal för statistiska ändamål.

 • Du som kund har alltid direkt tillgång i appen till samma data och information som används. Vi säljer eller ger inte bort någon information till tredje part. Den insamlade datan analyseras och sedan ger vi ett samlat köromdömme för varje resa, samt information om körsträcka, antalet resor och detaljerad information för respektive körparametrar för statistiska ändamål.

  Statistiken kommer sedan i anonymiserad form att användas för analys inom Greather Than samt Moderna Försäkringar om trafiksäkerhet och för utveckling av försäkringskoncept som främjar tafik- och miljösäkert beteende i trafiken. Personalrelaterade data som finns i appen behandlas enligt vid var tid gällande PUL i Sverige.

 • Bara du som användare kan se din data och information. Moderna Försäkringar och Greather Than värnar alltid om den personliga integriteten och hanterar våra kunders information med största omsorg, säkerhet och enligt gällande PUL. De uppgifter om din kördata som sparas kan du själv enkelt följa upp via appen.