Ellos i samarbete med Moderna Försäkringar
Ellos i samarbete med Moderna Försäkringar

Få ett pris på vår hemförsäkring

Hemförsäkring för dig som är kund hos Ellos

Med Modernas hemförsäkring får du ett prisvärt och omfattande skydd för ditt hem och dina saker. En hemförsäkring är en viktig försäkring för dig som bor i ett eget boende. 

Den gäller för dig, de du bor med och saker som du äger hyr eller lånar. Vid inbrott, brand eller vattenskada får du ersättning för dina skadade eller förlorade saker, men även hjälp med ersättningsbostad. Det ingår ett personligt skydd i form av hjälp vid rättsliga tvister, skadeståndskrav och om du blir överfallen. Hemförsäkringen gäller både hemma och på resa. Om du bor i en bostadsrätt ska du lägga till Bostadsrättstillägg och om du bor i ett hus som du äger ska du läsa om vår villahemförsäkring.

Som Ellos-kund får du rabatt på hem- och bilförsäkring hos Moderna Försäkringar – och upp till 20% om du samlar dina försäkringar

För dig som är kund hos Ellos:

  • Drulleförsäkring (allrisk lösöre) ingår med ett av branschens högsta ersättningsbelopp
  • 60 dagars skydd vid resa för dig och din familj
  • Försäkringen omfattar dina barn under 18 år även om de inte är skrivna hos dig

I försäkringsvillkoren kan du läsa mer detaljerat om de villkor som gäller för din hemförsäkring.

I förköpsinformationen finner du en sammanfattning av den allra viktigaste informationen från det fullständiga försäkringsvillkoret.

På ditt försäkringsbrev framgår din personliga information kring de val du gjorde när du köpte försäkringen. Där framgår även dina självrisker och vilket försäkringsvillkor som gäller för just din försäkring.

Vår hemförsäkring har jämförts av oberoende Konsumenternas försäkringsbyrå och fått betyg 3.9 av 5

  • Grundskyddet är det skydd du får till det lägsta priset. Med vår hemförsäkring får du dock mycket mer än ett bra grundskydd för ditt hem. Försäkringen ger också ett omfattande skydd för dig och dina tillhörigheter, till ett pris som är ett av marknadens mest förmånliga. Lär mer om vad som ingår i Grundskyddet.

  • Modernas hemförsäkringar gäller för dig som bor i hyresrätt eller bostadsrätt och ger dig ett omfattande skydd för både dig och dina tillhörigheter. En hemförsäkring innehåller så mycket mer än ett skydd för dina saker. Du får även ett reseskydd, ett ansvars- och rättsskydd samt ett överfallsskydd.

  • När en skada inträffar får du oftast stå för en del av kostnaden själv, en så kallad självrisk. Vad du betalar i självrisk beror på vilken omfattning av försäkring du har och vad det är som har hänt. Dina självrisker definieras i ditt försäkringsbrev. Din grundsjälvrisk i hemförsäkringen är 1 500 kr. Vissa delar av hemförsäkringen, t.ex. överfallsskyddet och mobbingförsäkringen, gäller utan självrisk. Rättskyddskada gäller med en självrisk på 20 % av skadebeloppet, som lägst grundsjälvrisk (1 500 kr).

För att veta att allt du behöver ingår, är det bra att läsa igenom informationen nedan. Exempelvis hittar du viktig information om försäkringen, och vad du som kund ska tänka på, i förköpsinformationen och villkoren.