• Varför ska man ha en gravidförsäkring?

    Vi vill att det ska vara lätt för dig som blivande förälder att känna dig trygg. Om du vill försäkra ditt ofödda barn – är det en gravidförsäkring du ska teckna. En gravidförsäkring kan ge ersättning både till barnet, den gravida och/eller pappan/partnern.

    En Gravidförsäkring Large kan ge ersättning vid exempelvis kejsarsnitt, allvarliga bristningar, sjukhusvistelse samt om barnet föds med någon allvarlig skada eller sjukdom.

    Vi erbjuder två varianter av gravidförsäkring men unikt för dem båda är att de innehåller möjligheten att teckna en barnförsäkring utan hälsoprövning.

    När du tecknar en barnförsäkring så vill försäkringsbolagen normalt få en sjukdomshistorik på barnet genom att föräldrarna fyller i en hälsodeklaration. Sjukdomshistorik kan i värsta fall leda till att barnet inte får ett försäkringsskydd alls, t ex om barnet föds med en sjukdom eller en skada. Dessa barn kan även gå miste om ett försäkringsskydd för helt andra sjukdomar och skador i framtiden än de som är medfödda som t.ex. diabetes. Just det faktum att för tidigt födda barn och barn med medfödda sjukdomar oftast även undantas försäkringsskydd för helt andra sjukdomar eller skador än de medfödda är något som vi på Moderna vill råda bot på. Därför erbjuder vi nu föräldrarna att teckna en Barnförsäkring Medium innan barnet är fött, utan att fylla i en hälsodeklaration för barnet. Även om du slipper fylla i en hälsodeklaration för ditt barn kommer försäkringen att undanta allt som upptäcks innan ni skrivs ut från BB, neonatal eller hemsjukvård. Det är först dagen efter utskrivningen som sjukdelen i barnförsäkringen börjar gälla.