Villahemförsäkring

Behandling av personuppgifter Läs mer

Med Modernas villaförsäkring skyddar du ditt hem, dina tillgångar och din familj vid oförutsedda händelser, både hemma och på resan. Du kan även komplettera med flera av våra tilläggsförsäkringar för att anpassa försäkringen efter dina behov. Du kan läsa mer om innehållet i våra försäkringar i villkoren och förköpsinformationen.

Hos Moderna får du som medlem i Sveriges hudterapeuters riksorganisation:

  • Allrisk lösöre ingår
  • 60 dagars skydd vid resa
  • Omfattar dina barn under 18 år även om de inte är skrivna hos dig
  • Ersätter stulen eller skadad cykel upp till 30 000 kr
  • Ett konkurrenskraftigt pris som tål att jämföras med andra.

Försäkringsinformation

I försäkringsvillkoren kan du läsa mer detaljerat om de villkor som gäller för din hemförsäkring. I förköpsinformationen finner du en sammanfattning av den allra viktigaste informationen från det fullständiga försäkringsvillkoret. På ditt försäkringsbrev framgår din personliga information kring de val du gjorde när du köpte försäkringen. Där framgår även dina självrisker och vilket försäkringsvillkor som gäller för just din försäkring.

  • Grundskyddet är det skyddet som omfattas av Hemförsäkring Liten. Med vår hemförsäkring får du dock mycket mer än ett bra grundskydd för ditt hem. Försäkringen ger också ett omfattande skydd för dig och dina tillhörigheter, till ett pris som är ett av marknadens mest förmånliga. Lär mer om vad som ingår i Grundskyddet.

  • Modernas hemförsäkringar gäller för dig som bor i hyresrätt eller bostadsrätt och ger dig ett omfattande skydd för både dig och dina tillhörigheter. En hemförsäkring innehåller så mycket mer än ett skydd för dina saker. Du får även ett reseskydd, ett ansvars- och rättsskydd samt ett överfallsskydd.

  • När en skada inträffar får du oftast stå för en del av kostnaden själv, en så kallad självrisk. Vad du betalar i självrisk beror på vilken omfattning av försäkring du har och vad det är som har hänt, dina självrisker definieras i ditt försäkringsbrev. Din grundsjälvrisk i hemförsäkringen är 1500 kr. Vissa delar av hemförsäkringen t.ex. bagageförsening, överfallsskyddet och mobbingförsäkringen gäller utan självrisk medan rättskyddskada gäller med en självrisk på 20% av skadebeloppet lägst grundsjälvrisk (1500 kr).

Viktiga dokument och villkor

Nedan finner du förköpsinformationen och de fullständiga villkoren för Modernas villahemförsäkring. Det är viktigt att du läser igenom villkoren ordentligt, för skador ersätts enligt gällande villkor och det kan också hjälpa dig att välja vilken försäkring som passar just dig bäst.