Sveriges fotterapeuter i samarbete med Moderna Försäkringar
Sveriges fotterapeuter i samarbete med Moderna Försäkringar

Räkna på din hemförsäkring

Modernas hemförsäkringar gäller för dig som bor i hyres- eller bostadsrätt och ger dig ett omfattande skydd för de saker du äger, hyr eller lånar samt dig och din familj. En hemförsäkring innehåller så mycket mer än ett skydd för dina saker. I vår hemförsäkring ingår även ett reseskydd, ett ansvars- och rättsskydd samt ett överfallsskydd.

Modernas hemförsäkring ger dig som medlem i Sveriges fotterapeuter:

  • Allriskförsäkring (drulle) ingår
  • 45 dagars skydd vid resa för dig och din familj
  • Ett av branschens högsta ersättningsbelopp vid allriskförsäkring
  • För dig som reser mycket kan du välja till tilläggsförsäkringen Utökad reseförsäkring. Där ingår både avbeställningsskydd och ersättningsresa för hela familjen upp till 100 000 kronor
  • Om du samlar dina försäkringar hos oss får du upp till 20% rabatt på din försäkringspremie

I försäkringsvillkoren kan du läsa mer detaljerat om de villkor som gäller för din hemförsäkring.

I förköpsinformationen finner du en sammanfattning av den allra viktigaste informationen från det fullständiga försäkringsvillkoret.

På ditt försäkringsbrev framgår din personliga information kring de val du gjorde när du köpte försäkringen. Där framgår även dina självrisker och vilket försäkringsvillkor som gäller för just din försäkring.

Vår hemförsäkring har jämförts av oberoende Konsumenternas försäkringsbyrå och fått betyg 3.9 av 5

  • Grundskyddet är det skydd du får till det lägsta priset. Med vår hemförsäkring får du dock mycket mer än ett bra grundskydd för ditt hem. Försäkringen ger också ett omfattande skydd för dig och dina tillhörigheter, till ett pris som är ett av marknadens mest förmånliga. Lär mer om vad som ingår i Grundskyddet.

  • Modernas hemförsäkringar gäller för dig som bor i hyresrätt eller bostadsrätt och ger dig ett omfattande skydd för både dig och dina tillhörigheter. En hemförsäkring innehåller så mycket mer än ett skydd för dina saker. Du får även ett reseskydd, ett ansvars- och rättsskydd samt ett överfallsskydd.

  • När en skada inträffar får du oftast stå för en del av kostnaden själv, en så kallad självrisk. Vad du betalar i självrisk beror på vilken omfattning av försäkring du har och vad det är som har hänt. Dina självrisker definieras i ditt försäkringsbrev. Din grundsjälvrisk i hemförsäkringen är 1 500 kr. Vissa delar av hemförsäkringen, t.ex. överfallsskyddet och mobbingförsäkringen, gäller utan självrisk. Rättskyddskada gäller med en självrisk på 20 % av skadebeloppet, som lägst grundsjälvrisk (1 500 kr).

För att veta att allt du behöver ingår, är det bra att läsa igenom informationen nedan. Exempelvis hittar du viktig information om försäkringen, och vad du som kund ska tänka på, i förköpsinformationen och villkoren.