Coronaviruset: Så gäller din försäkring

Motorfordonsförsäkringar

Fordonsförsäkring för alla företag

Hos oss tecknar du din försäkring via försäkringsförmedlare. De är försäkringsspecialister och hjälper dig att lösa ditt försäkringsbehov.

Är du småföretagare och saknar försäkringsförmedlare, ring 08 - 696 05 55 eller maila till sakradirekt@modernaforsakringar.se. Läs om våra försäkringar i produktbladen nedan.

Villkorsbanken hittar du de fullständiga villkoren.

3 tunga fördelar

 1. Specialiserade på företagsägda fordon
 2. Våra fordonsförsäkringar anpassas efter just din verksamhet, oavsett storlek och inriktning.
 3. Dedikerade skadereglerare med hög kompetens

Produktblad

Det finns många olika fordon som ditt företag kan ha, därför har vi olika varianter på vår fordonsförsäkring så att du kan välja just den som passar dina behov. 

Om olyckan ändå skulle vara framme:

 • Vår specialiserade skadeavdelning arbetar enbart med företagsägda fordon.
 • För att det ska gå smidigt arbetar vi med lokala besiktningsmän och de rycker ut och besiktigar skadan ofta samma dag som den inträffar.
 • Vi har endast fem dagars karens vid avbrott.

Varför behöver jag en försäkringsförmedlare?

 • En försäkringsförmedlare är en rådgivare och specialist. De hjälper dig att undersöka ett antal olika försäkringslösningar och försäkringsbolag och presenterar sedan dessa för dig. Ni utvärderar tillsammans de olika alternativen och säkerställer att du får den lösning som passar bäst för just ditt företag.
  Försäkringsförmedlaren placerar och sköter sedan försäkringen åt dig.

 • Jo, det är något enklare om du är småföretagare men saknar försäkringsförmedlare. Då kan du kontakta sakradirekt@modernaforsakringar.se så hjälper de dig.

  Men företräder du ett större företag är det svårare då till exempel både en risk- och en behovsanalys behöver göras innan du kan få en offert. Det är bland annat det som försäkringsförmedlaren kan hjälpa dig med i det initiala skedet.

 • Det är kostnadsneutralt för dig som kund oavsett om du väljer att anlita försäkrings­förmedlare eller köpa försäkring direkt av ett försäkrings­bolag. Du betalar samma premie oavsett om du har förmedlare eller inte. Det vanligaste är att förmedlarens ersättning utgår som provision inkluderad i försäkrings­premien eller att du som kund betalar ett arvode direkt till din förmedlare. Ersättningen omfattar förmedlarens arbete med förmedling, rådgivning, service och fortlöpande kontakt med uppdrags­givaren, sådant arbete som annars skulle falla på försäkrings­bolaget.