Nyheter och pressmeddelanden

Har du som journalist frågor om Moderna, eller vill ha vår logotyp eller bilder på våra talespersoner, så skicka ett mejl till press@modernaforsakringar.se så återkommer vi till dig så fort vi kan. 

2021-10-13

Gemensamt varumärke och ny organisation för Trygg-Hansa och Moderna Försäkringar

Trygg-Hansa blir Trygkoncernens framtida huvudvarumärke i Sverige när Trygg-Hansa och Moderna Försäkringar bildar ett nytt gemensamt företag under våren 2022. Genom samgåendet skapas ett unikt starkt försäkringsbolag som genom större innovationskraft ska förbättra kunderbjudandet.

2021-06-01

Trygs köp av RSA är i hamn

Trygs förvärv på 35 miljarder danska kronor är nu äntligen klart. Trygkoncernen växer med svenska Trygg-Hansa och norska Codan och är därmed Skandinaviens största försäkringsbolag.

2021-05-06

Trygs samtliga myndighetsgodkännanden på plats för att genomföra förvärvet av RSA

Nu har 16 myndigheter från 11 olika länder godkänt Tryg och Intacts förvärv av RSA. Kvar återstår nu endast ett slutgiltigt godkännande av brittisk domstol före företagsaffären är fullständigt genomförd.

2021-04-22

Tryg utser ledningen i Sverige och Norge - gäller efter förvärvet av RSA

Trygg-Hansas vd Mats Dahlquist och Codan Norges vd Stefan Langva har båda tackat ja till att fortsätta på sina respektive positioner efter att förvärvet av RSA är genomfört.

2021-03-23

Trygs finansiering av RSA-köpet är klart

På bara tre veckor har Tryg genomfört en framgångsrik nyemission och därmed rest de 37 miljarder danska kronorna som behövs för att genomföra köpet av RSAs nordiska verksamhet. Under tiden har samtliga konkurrensmyndigheter i Skandinavien godkänt köpet.

2021-01-18

Aktieägarna godkänner Trygs förvärv av RSA

Tryg och RSAs aktieägare godkänner Tryg och Intacts köp av RSAs globala verksamhet. Nu återstår endast myndigheternas godkännande för att köpet ska slutföras och Tryg ska bli ägare av svenska Trygg-Hansa och norska Codan.

2020-12-03

Välkommen lättnad för egenföretagare – juridisk hjälp

Moderna Försäkringar och HELP Försäkring har tillsammans tagit fram en ny juristförsäkring. Försäkringen ger kunder som har Modernas Företagsförsäkring, och en omsättning upp till 50 miljoner kronor, tillgång till stöd från HELPs jurister.

2020-11-18

Tryg och Intact ett steg närmare förvärv av RSA

Tryg har kommit överens med brittiska RSA Insurance Group om ett pris på 4,2 miljarder pund för RSA:s verksamhet i Sverige och Norge och ett delat finansiellt ägarskap av danska Codan med kanadensiska Intact.

2020-11-06

Tryg och Intact vill förvärva RSA

Intact och Tryg överväger ett förvärv av RSA Insurance Group plc (RSA) för en köpeskilling som uppgår till 4,2 miljarder brittiska pund för RSAs nordiska verksamhet som huvudsakligen består av norska Codan och svenska Trygg-Hansa. 

2020-09-22

Serverunderhåll

Mellan 4:e och 7:e december gör vi en planerad förbättring av vår webb. Under den tiden kommer du inte kunna räkna på försäkring, anmäla skada via webben eller logga in på Mina Sidor. Därför vill vi redan nu tipsa om att göra dina ärenden innan eller efter helgen.

2020-05-28

Möt Nicklas Larsen, Moderna Försäkringars nya vd

Nicklas Larsen är ny VD för Moderna Försäkringar i Sverige sedan den 1 februari. Han kommer närmast från en befattning som affärsområdeschef för Företag och Industri för Codan i Danmark och har tidigare haft ett antal befattningar inom Tryg Erhverv.

2020-02-03

Corona och hur din försäkring gäller

Just nu är det många som har frågor om vad deras försäkringar täcker för händelser som uppstått som följd av Coronavirusets spridning. Det gör att vi har högre tryck på vår kundtjänst än vanligt. Vi gör allt vi kan för att minska svarstiderna men ibland kan väntetiden bli längre än normalt.

2019-09-23

Med anledning av Thomas Cooks konkursansökan

Ving har med anledning av detta ställt in flyg till och från alla destinationer i världen.

2019-04-21

Explosioner i Sri Lanka

Under morgonen har flera explosioner drabbat hotell och kyrkor i Sri Lanka.

2019-01-08

Fortsatt lågtryck

Ett nytt lågtryck drar nu in över landet och under dagen förväntas starka vindar och tilltagande snöfall över östra Svealand och sydöstra Norrland. Klass 2-varning är utfärdad i Gävleborgs län samt för Upplandskusten. Även på många andra håll i Svealand väntas stora snömängder under dagen och klass 1-varningar utfärdade.

2019-01-04

En kraftig storm har drabbat Thailand

En kraftig storm har drabbat Thailand. Om du är på plats och vill komma hem tidigare än planerat eller vill du ändra ditt avresedatum, ber vi dig att i första hand kontakta ditt resebolag. Om du behöver ytterligare hjälp eller stöd, ring Falck Global Assistance på +46 8 587 717 17 eller Moderna försäkringars kundservice på +46 40 694 48 98.

2019-01-02

Stormen Alfrida

Stormen Alfrida har under natten orsakat omfattande strömavbrott och många skador. Vi jobbar intensivt för att hjälpa våra kunder.

2018-10-11

Kraftiga översvämningar har drabbat semesterön Mallorca

Kraftiga översvämningar har drabbat semesterön Mallorca. Om du är på plats och vill komma hem tidigare än planerat eller vill du ändra ditt avresedatum, ber vi dig att i första hand kontakta ditt resebolag. Om du behöver ytterligare hjälp eller stöd, ring Falck Global Assistance på +46 8 587 717 17 eller Moderna Försäkringars kundservice på +46 40 694 48 98.

2018-08-06

Jordskalv i Indonesien

Flera kraftiga jordskalv har drabbat ön Lombok i Indonesien. Skalven har även känts av på Bali. Om du är på plats och vill komma hem tidigare än planerat eller vill du ändra ditt avresedatum, ber vi dig att i första hand kontakta ditt resebolag. Om du behöver ytterligare hjälp eller stöd, ring Falck Global Assistance på +46 8 587 717 17 eller Moderna Försäkringars kundservice på +46 40 694 48 98.

2018-07-26

Vi utökar vår villa- och hemförsäkring att även gälla vid beordrad evakuering

Det brinner i skog och mark och om bränderna fortsätter ökar risken för att fler evakueringar blir nödvändiga. Vi utökar därför våra kunders hem- och villaförsäkringsvillkor till att även gälla vid beordrad evakuering. Om du beordras att evakuera ditt hem ersätter vi merkostnader för logi. Mat ersätts inte. Om möjligt uppmuntrar vi till att i första hand bo hos vänner och släktingar.

2018-07-18

Information med anledning av skogsbränder

Just nu är det mycket torrt runtom i Sverige och flera stora skogsbränder pågår i Gävleborg, Jämtland och Dalarna. Om du behöver veta mer om de pågående bränderna, ring 113 13.

2018-06-21

Moderna Försäkringar inleder samarbete inom Family-tech

Moderna Försäkringar har inlett ett samarbete med Stroller AB, ett företag som gör appar med tips och råd som rör graviditet och småbarnsliv. Bland dessa ingår tips om att teckna gravid- och barnförsäkringar, vilket man kan göra direkt i apparna.

2018-06-12

Moderna Försäkringar blir svensk försäkringspartner till Skandinaviens största bildelnings- och samåkningsplattform

Moderna Försäkringar har lanserat ett samarbete med företaget bakom bildelnings- och samåkningsplattformen, GoMore. Avtalet innebär att Moderna Försäkringar kommer att försäkra alla GoMores uthyrningar i Sverige.

2018-03-08

Moderna Försäkringar och Greater Than först ut med digitala betala-som-du-kör bilförsäkring för småföretagare

Moderna Försäkringar inleder idag en satsning inom direktmarknaden mot småföretagare som vi inte når via försäkringsförmedlare. Första ledet i satsningen är inom motorförsäkringar för företag med upp till nio anställda. Det är Modernas digitala betala-som-du-kör försäkringar Moderna Smart Flex och Enerfy – Försäkring med Moderna, framtagna i samarbete med tech-bolaget Greater Than, som nu blir tillgängliga för småföretag. Samtidigt lanseras en traditionell motorförsäkring för småföretag som inte har försäkringsförmedlare.

2018-03-02

Ett år efter lanseringen – försäkringskunderna kör säkrare och billigare

För ett år sedan lanserades Sveriges första individanpassade, AI-baserade bilförsäkring, Enerfy – Försäkring med Moderna. Bakom försäkringen står Moderna Försäkringar och tech-bolaget Greater Than, som tillsammans har skapat, utvecklat och lanserat produkten.

2018-02-05

Moderna Försäkringar går in som huvudsponsor för Max Salminens OS-satsning 2020

Moderna Försäkringar har påbörjat ett nytt sponsorsamarbete med OS-guldmedaljören Max Salminen inför hans kommande 0S-satsning i klassen Finnjolle, Tokyo 2020. Kollaborationen påbörjas samtidigt som Moderna Försäkringar rullar ut en ny tre-års-strategi.

2018-01-22

Moderna Försäkringar blir försäkringspartner till KVD Bil

KVD Bil förmedlar årligen ca 26 000 begagnade bilar på sin sajt kvd.se, vilket gör sajten till en av Sveriges största auktionssajter för begagnade bilar. Nu ingår KVD Bil ett avtal med Moderna Försäkringar avseende bilförsäkring för KVDs kunder.

2018-01-19

Jonas Billberg blir ny vice VD på Moderna Försäkringar

Efter en omfattande rekryteringsprocess för att hitta en ny vice VD, har Moderna Försäkringar signerat avtal med Jonas Billberg.

2017-12-19

Moderna Försäkringar vinner prestigefyllt hållbarhetspris

Det var på årets upplaga av IDGs CIO Awards som Moderna Försäkringars digitala bilförsäkring Moderna Smart Flex utsågs till årets mest hållbara projekt.

2017-10-10

Moderna Försäkringar visar ett mycket gott resultat för Q3

Idag presenteras delårssiffror för Tryg-koncernen, inklusive Moderna Försäkringar. Koncernen visar siffror som överträffar analytikernas förväntningar för Q3 med ett bra försäkringstekniskt resultat och en mycket god tillväxt.

2017-10-02

Moderna Försäkringar förlänger långvarigt samarbetsavtal med Elkjøp

Moderna Försäkringar har förlängt sitt nordiska avtal med den norska teknikkoncernen Elkjøp i ytterligare tre år. Med 425 varuhus i Norden är Elkjøp, som bl.a. äger svenska teknikkedjan Elgiganten, Nordens största återförsäljare av elektronik och vitvaror.

2017-09-18

Moderna Försäkringars senaste digitala bilförsäkring nominerad till hållbarhetspris

Moderna Försäkringar, med bilförsäkringen Moderna Smart Flex, har tagit sig till final på IDGs CIO Awards 2017 inom kategorin Årets Hållbara Projekt.

2017-08-22

Moderna Försäkringar lanserar nästa generations digitala bilförsäkring

Moderna Försäkringar, som var först i Sverige med betala-som-du-kör försäkringar, har lanserat ytterligare en digital bilförsäkring. Bilförsäkringen riktar sig främst till bilförare som kör bra eller som kör mindre än genomsnittet. Genom en app kommer användaren kunna mäta och påverka sin körsstil och därmed även sänka sin försäkringskostnad.

2017-05-22

Moderna Försäkringar och Greater Than kan prisas för sin användarbaserade bilförsäkring

Det är i kategorin ”Försäkringsgivare inom IoT” som Enerfy - Försäkring med Moderna som ensam bilförsäkring har tagit sig till final tillsammans med tre andra försäkringslösningar. För att nomineras i kategorin ska försäkringsgivaren med hjälp av ”Internet of Things” ha brutit ny mark och banat väg för kommande utveckling på försäkringsmarknaden. Bilförsäkringen är det enda svenska bidraget som har tagit sig till final i tävlingen.

2017-05-18

Techbolaget bakom Moderna Försäkringars digitala bilförsäkring får global utmärkelse av Världsnaturfonden

Techbolaget bakom bilförsäkringen Enerfy – försäkring med Moderna tilldelas ett av världens mest prestigefyllda priser inom klimatinnovationer - Climate Solver 2017. Försäkringen är världens första digitala bilförsäkring som belönar att köra mindre, miljövänligare och säkrare och är framtagen i joint venture med teknikföretaget Greater Than.

2017-03-31

Leif Eliasson blir ny VD för Moderna Försäkringar

Leif Eliasson blir ny VD för Moderna Försäkringar. Han efterträder Lars Bonde och tillträder sin nya tjänst den 15 maj 2017.

2017-03-29

DIF och Moderna Försäkringar utökar sitt samarbete

Efter snart tre års partnerskap har försäkringsbolaget Moderna Försäkringar och Djurgården Fotboll valt att förlänga sitt samarbete till och med 2019. Man utökar även samarbetet och Moderna Försäkringar kommer bland annat att synas på herrlagets dräkter. Det innebär framförallt, vilket är väldigt viktigt för Djurgården Fotboll, att Djurgårdare kommer att erbjudas prisbelönta och förmånliga försäkringar. Dessutom går upp till 10% av premiebeloppet direkt till klubben.

2017-03-27

Bilsport och MC lanserar ny hemsida

Idag lanseras en ny hemsida för Bilsport och MC. Sidan kommer att ha Bilsport och MCs nya färger och kommer att vara responsiv.

2017-03-02

Ny innovativ bilförsäkring - för de som kör lite mindre eller lite bättre

Idag lanseras Sveriges första bilförsäkring, helt anpassad efter förarens sätt att köra och körsträcka. Nu har bilägaren information om sin försäkring i telefonen och full insyn i vad varje enskild resa kostar. Försäkringen utgår från biltyp, antal körda mil och är helt oberoende av traditionella faktorer som ålder och hur länge man haft körkort.

2016-10-19

Moderna och Danske Bank utökar samarbetet med gravid- och djurförsäkringar

Moderna Försäkringar utökar sitt framgångsrika samarbete med Danske Bank genom ett förstärkt erbjudande för blivande föräldrar och djurägare. Från och med idag kommer Danske Banks kunder kunna teckna gravidförsäkringar och djurförsäkringar hos Moderna.

2016-10-13

Linnéa Ecorcheville slutar på Moderna Försäkringar för att bli VD på Movestic

Efter åtta år i olika roller inom Tryg, och senast som VD på Moderna Försäkringar, går Linnéa Ecorcheville vidare till rollen som VD för Movestic Livförsäkring AB, där hon också verkat som oberoende styrelseledamot i över ett år.

2016-09-01

Moderna utvecklar framtidens försäkringar - inleder joint venture med Greater Than

Moderna Försäkringar tar ytterligare ett kliv mot framtidens försäkringslösningar genom ett joint venture med Greater Than, ett techbolag som har studerat trafiksäkerhet och körbeteenden i över tolv år. Tillsammans kommer parterna att utveckla och lansera en helt ny och unik bilförsäkring som baseras på hur och hur mycket föraren kör.

2016-09-01

Moderna slutför affären med Skandia och blir en ledande aktör inom barnförsäkringar

Moderna Försäkringars förvärv av Skandias individuella barnförsäkring, vuxen olycksfallsförsäkring samt gravidförsäkring har nu godkänts av berörda myndigheter och slutförts. Övertagandet gör Moderna, som är en filial till Tryg Forsikring A/S, till en ledande aktör inom barnförsäkringar.

2016-07-12

Moderna Försäkringar i samarbete med Kivra

Moderna Försäkringar inleder ett samarbete med Kivra som innebär att kunder som använder tjänsten har möjlighet att få post från Moderna Försäkringar via Kivra. Tjänsten blir tillgänglig den 16 augusti.

2016-06-29

Nu lanseras Smart MC - Sveriges första app som kan ge rabatt på din MC-försäkring

Nu lanserar Moderna Försäkringar sin tredje användarbaserade försäkring – Smart Mc. Sveriges första app som kan ge dig rabatt på din motorcykelförsäkring om du kör säkert. Smart Mc lanseras via Modernas nisch Bilsport & Mc.

2016-06-09

Moderna tillsätter ny affärsområdeschef för produktförsäkringsområdet

Moderna Försäkringar har rekryterat Daniel Karlsson som ny chef för affärsområdet produktförsäkringar. Daniel kommer närmast från rollen som affärsområdeschef inom Din Bil och har nu fått i uppdrag att vidareutveckla och växla upp verksamheten inom produktförsäkringar på Moderna.

2016-06-09

Moderna Försäkringar utsedd till Årets Mäklardisk

Svenska försäkringsmäklares förening delar årligen ut priset Årets Mäklardiskdisk, vilket går till marknadens bästa försäkringsbolag inom kategorin sakförsäkringar. För fjärde året i rad tog Moderna Försäkringar hem det prestigefulla priset.

2016-05-30

40 procent av gravidförsäkringarna tecknas av pappor

Moderna Försäkringar har tillsammans med sin partner Akademikerförsäkring under våren lanserat Sveriges första gravidförsäkring som kan tecknas av både pappor och mammor.

2016-05-02

Nu börjar Skandia sälja Modernas försäkringar

Den 2 maj 2016 inleder Moderna Försäkringar ett distributionssamarbete med Skandia som innebär att Skandia framöver kommer att erbjuda Modernas barnförsäkringar...

2016-04-01

Barnfamiljerna i fokus när Moderna och Akademikerförsäkring fördjupar samarbetet

Moderna Försäkringar och Akademikerförsäkring förstärker sitt långvariga samarbete genom ett förbättrat erbjudande till barnfamiljer

2016-03-22

Explosion i Bryssel

Under tisdagen den 22 mars skedde flera explosioner på flygplatsen Zavantem i Bryssel.

2016-03-21

Moderna lanserar gravidförsäkring

Några av fördelarna med Modernas Gravidförsäkring Gratis är

2016-02-29

Moderna Företag & Industri driver frågan om långsiktighet

Moderna Företag & Industri driver frågan om långsiktighet och ökad lönsamhet inom företag och industriförsäkringsbranschen

2016-02-26

Moderna rekryterar Privatmarknadschef från telekombranschen

Moderna Försäkringar har rekryterat Lisa Karlsson Bruzelius som ny Privatmarknadschef

2016-02-11

Nu kan vardagsmotion ge dig rabatt på din sjuk- och olycksfallsförsäkring

Idag lanseras Moderna Smart Hälsa ‒ Sveriges första sjuk- och olycksfallsförsäkring som ger dig rabatt på premien när du vardagsmotionerar.

2016-01-17

Felaktig jämförelse i Dagens Nyheters artikel om barnförsäkringar

Idag har Dagens Nyheter publicerat en i övrigt bra artikel om vikten av barnförsäkring

2016-01-12

Explosion i Turkiet

Ett okänt antal människor har dött och flera personer har skadats efter en explosion i ett turistområde i Istanbul tidigare i dag.

2015-11-05

Moderna satsar på frivilligt volontärarbete för ökad medmänsklighet, integration och mångfald

Moderna Försäkringar vill bidra till ökad medmänsklighet, integration och mångfald i Sverige och inleder därför ett arbete där medarbetarna får använda arbetstid till frivilligt volontärarbete.

2015-11-05

Nu lanseras Sveriges första bilförsäkring där du betalar som du kör

Nu lanseras Moderna Smart - Sveriges första bilförsäkring där du betalar som du kör. Försäkringen är kopplad till en mobilapp som du aktiverar när du kör och med hjälp av mobil teknik analyseras ditt körbeteende.

2015-09-28

Moderna Företag & Industri årets sakförsäkringsbolag 2015 i CMA Researchs årliga undersökning

Moderna får det högsta helhetsbetyget av alla bolag i CMA Researchs årliga undersökning bland försäkringsförmedlare.

2015-08-28

Linnéa Ecorcheville blir ny VD för Moderna Försäkringar

Tryg har utsett Linnéa Ecorcheville till ny VD för Moderna Försäkringar. Linnéa Ecorcheville, som närmast kommer från en tjänst som privatmarknadschef och vice VD för Moderna Försäkringar

2015-08-24

Moderna köper Skandias verksamhet inom barnförsäkring

Moderna och Skandia har ingått ett avtal där Moderna förvärvar Skandias verksamhet inom barnförsäkring, vuxen olycksfallsförsäkring samt gravidförsäkring.

2015-08-20

Moderna Försäkringar och Akademikerförsäkring förbättrar villkoren för studenter och arbetslösa

Moderna Försäkringar och Akademikerförsäkring förstärker sitt långvariga samarbete genom ett förbättrat helhetserbjudande till medlemmarna.

2015-08-18

Kostnadsfria lekande barn skyltar för lugnare trafik

Sommarlovet börjar på flera håll i landet gå mot sitt slut och förskolor, skolgårdar och närliggande områden fylls med barn och ungdomar igen.

2015-07-10

Moderna Försäkringar höjer kontantersättningsbeloppet vid resor till Grekland

Om du blir bestulen får du ersättning upp till 15 000 kronor fram till den 31 augusti. Med detta tilltag är försäkringsbolaget först i Sverige med att höja gränsen på grund av den ekonomiska turbulensen i Grekland.

2015-03-24

Moderna Försäkringar i nytt samarbete med Hammarby Fotboll

Moderna Försäkringar bygger vidare på konceptet med idrottsklubbar i Stockholmsregionen och tecknar nu ett treårigt exklusivt samarbetsavtal med Hammarby Fotboll.

2015-03-11

Moderna Försäkringar förnyar avtalet med Svensk Bilsport

Nu förnyar Moderna Försäkringar och Svensk Bilsport samarbetsavtalet som gäller försäkringar för Svensk Bilsports medlemmar.

2015-03-02

Moderna Försäkringar och Danske Bank fördjupar samarbetet och lanserar personförsäkringar

Sedan ett år tillbaka kan Danske Banks kunder teckna särskilt framtagna försäkringar för hus, bil, båt och MC genom samarbetet med Moderna Försäkringar, Trygs filial i Sverige.

2015-01-21

Moderna Försäkringar och AIK Fotboll i nytt avtal

AIK Fotboll och Moderna Försäkringar har tecknat ett 3-årigt samarbetsavtal. Moderna är en del av Tryg, en av Nordens största försäkringskoncerner.

2014-12-02

Konsumentverket avslutar ärende mot Moderna Försäkringar och vidtar ingen åtgärd mot bolaget

Det här är bra för de berörda kunderna men även för konsumentskyddet i stort inom försäkring. De försäkringstagare som tecknat ett individuellt avtal med oss måste kunna känna sig trygga

2014-11-24

Moderna tecknar flerårigt gruppavtal med Plåtslageriernas Riksförbund

Moderna har förnyat avtalet om gruppförsäkring för medlemmar i Plåtslageriernas Riksförbund (PLR).

2014-11-10

Villaägarnas anmälan till danska Finanstilsynet avskriven

Villaägarnas Riksförbunds anmälan av Moderna Försäkringar till danska Finanstilsynet, som bl a hanterar Trygs och dess filialers tillståndsfrågor, är avskriven.

2014-10-28

Information gällande samarbetet mellan Villaägarna och Moderna Försäkringar

Idag kommunicerade Villaägarna i ett pressmeddelande att organisationen anmält Moderna Försäkringar till den svenska Finansinspektionen och danska Finanstilsynet eftersom Villaägarna

2014-08-29

Moderna bryter ny mark på sakförsäkringsmarknaden i nytt avtal med Djurgården Fotboll

Det är helt nytt koncept vi lanserar, för varje tecknad försäkring tillfaller en del av premien Djurgården Fotboll.

2014-06-18

Moderna förvärvar Optimal Djurförsäkring

Har du hund eller katt? Då kan du från och med idag försäkra dem via Moderna Försäkringar. Moderna har förvärvat Optimal Djurförsäkring som erbjuder försäkringar för sällskapsdjur.

2014-06-09

Moderna Försäkringar årets bästa försäkringsbolag enligt förmedlare – för andra året i rad

Svenska försäkringsmäklares förening delar årligen ut priset Årets sakförmedlardisk, vilket går till marknadens bästa försäkringsbolag inom företag och industri.

2014-05-20

Nu får du hjälp direkt på plats när bilen krånglar

Nu slipper du att bärga bilen till verkstaden för enklare typ av fel när den krånglar – i stället löser vi problemet på plats.

2014-04-03

Moderna Försäkringar samarbetar med Danske Bank

Moderna Försäkringar och Danske Bank har ingått ett strategiskt samarbete. Det innebär att banken numera erbjuder sina kunder sakförsäkringar från Moderna Försäkringar, Trygs filial i Sverige.

2014-02-25

Modernas bilförsäkring billigast för Volvo V70

Det lönar sig att jämföra dina försäkringar. Du kan tjäna många tusenlappar på att försäkra din Volvo hos Moderna Försäkringar.

2014-02-23

Modernas bilförsäkring är billigast enligt Dagens Industri

Moderna Försäkringars bilförsäkring är bäst i ett test hos Dagens Industri den 12 februari 2014. Spara tusenlappar per år med Modernas bilförsäkring.

2013-12-09

Förlängt samarbete mellan Moderna Försäkringar och Akademikerförsäkring

Moderna Försäkringar och Akademikerförsäkring förlänger nu sitt långvariga samarbete med ytterligare tre år.

2013-10-30

Tryggare för Moderna Försäkringars kunder

Moderna Försäkringar har tecknat ett samarbetsavtal med hyrbilsföretaget Avis. Genom avtalet blir Modernas kunder garanterade en hyrbil från Avis om olyckan är framme.

2013-10-18

Moderna ingår partneravtal med Danske Bank Sverige

Moderna Försäkringar, Trygs filial i Sverige, har ingått ett strategiskt partneravtal med Danske Bank avseende sakförsäkringar. Samarbetet med Danske Bank lanseras på marknaden under våren 2014.

2013-10-01

Modernas service är bäst igen!

I årets attitydundersökning, från CMA Research, bland Sveriges sakförmedlare kan vi med glädje se att Moderna fortsätter att leverera den bästa servicen till förmedlarna.

2013-08-16

Utrikesdepartementet avråder från resor till Egypten

Utrikesdepartementet avråder sedan 2013-08-15 från alla icke nödvändiga resor till hela Egypten. Det är i första hand Paketreselagen som gäller vid situationer som denna. Vi ber därför dig som kund att i första hand ta kontakt med din researrangör för vidare information kring ersättning utifrån

2013-03-06

Moderna Akademin

I mars lanserar Moderna Försäkringar ett helt nytt utbildningskoncept för försäkringsförmedlare. Konceptet går under namnet Moderna Akademin och ska genom kurser, seminarium och utbildningar ge Modernas samarbetspartners fördjupad kunskap inom ett brett spektrum av försäkringsrelaterade frågor

2013-02-20

Har du fripassagerare med hem från sportlovet?

Vägglössen i svenska hem fortsätter att öka och i nästan alla fall kommer de hem i resväskan. Sanering kan vara både besvärligt och kostsamt, så tänk på att se över ditt försäkringsskydd inför utlandsresan.

2012-12-10

Moderna samlar kundservice och telemarketing i Malmö

Moderna Försäkringar effektiviserar verksamheten och samlar kundservice och telemarketing i Malmö. Kontoret i Luleå läggs ned vid årsskiftet 2013/2014. Syftet är att spara kostnader och nå viktiga stordriftsfördelar. Läs hela pressmeddelandet

2012-11-06

Moderna och Nordea avslutar partnerskapet i Sverige

Tryg-koncernen, med filialen Moderna Försäkringar i Sverige, och Nordea har beslutat att avsluta partnerskapet om Nordeas försäljning av Modernas sakförsäkringar i Sverige.

2012-10-31

Moderna förnyar avtalet med ICA banken

Moderna Försäkringar växlar nu upp samarbetet och förnyar avtalet med ICA banken, som innebär att ICA bankens 3,6 miljoner kunder erbjuds skräddarsydda försäkringar.

2012-10-09

Moderna bäst om förmedlarna får välja

Moderna Försäkringar får det högsta helhetsbetyget av alla bolag i CMAs årliga undersökning bland försäkringsförmedlare. För fjärde året i rad anses också Moderna vara det bolag som är mest på frammarsch.

2012-09-14

Akta din iPhone – var femte mobiltelefon skadas varje år

För försäkringsbranschen är de smarta telefonerna ett vanligt ersättningsärende. Särskilt iPhones har varit skadedrabbade sedan den första modellen kom 2007.

2012-06-11

Moderna tecknar flerårigt partneravtal med Glasbranschföreningen i samarbete med Säkra Stenstaden

Glasbranschföreningen (GBF) valde Moderna som partner gällande företagsförsäkring för deras ca 600 medlemsföretag. I samband med upphandling och har ett flerårigt samarbetsavtal tecknat.

2012-04-12

Örnsköldsviks bilar gamla jämfört med EU-snittet

En modern bil är bränslesnål och har hög säkerhetsprofil enligt Örnsköldsviksborna. Det visar en undersökning utförd av Moderna Försäkringar som frågat Örnsköldsviksborna om vanor och åsikter om bilar.

2012-04-12

Västerås bilar nära EU-snittet i ålder

En modern bil är en pålitlig bil som uppfyller miljökraven enligt Västeråsborna. Det visar en undersökning utförd av Moderna Försäkringar som frågat Västeråsborna om vanor och åsikter om bilar.

2012-04-12

Sundsvalls bilar nära EU-snittet i ålder

En modern bil är en bränslesnål bil med hög pålitlighet enligt Sundsvallsborna. Det visar en undersökning utförd av Moderna Försäkringar som frågat Sundsvallsborna om vanor och åsikter om bilar.

2012-04-12

Eskilstunas bilar gamla jämfört med EU-snittet

En modern bil är en bränslesnål och pålitlig bil med hög säkerhet som också uppfyller miljökraven, enligt Eskilstunaborna. Det visar en undersökning utförd av Moderna Försäkringar som frågat Eskilstunaborna om vanor och åsikter om bilar.

2012-04-12

Enköpings bilar gamla jämfört med EU-snittet

En modern bil är en miljöbil med hög säkerhetsprofil enligt Enköpingsborna. Det visar en undersökning utförd av Moderna Försäkringar som frågat Enköpingsborna om vanor och åsikter om bilar. Undersökningen visar också att bilisterna i Enköping kör äldre bilar än EU-snittet.

2012-04-12

Luleås bilar gamla jämfört med EU-snittet

En modern bil är bensinsnål, säker och uppfyller miljökraven, enligt Luleåborna. Det visar en undersökning utförd av Moderna Försäkringar som frågat Luleåborna om vanor och åsikter om bilar. Undersökningen visar också att bilisterna i Luleå kör äldre bilar än EU-snittet.

2011-11-16

Moderna har Sveriges bästa försäkrings- och pensionssajt

Modernaforsakringar.se har utsetts till Sveriges bästa försäkrings- och pensionssajt i tidningen Internetworlds prestigefyllda ranking av svenska webbplatser.

2011-08-25

Moderna inleder samarbete med forne elitseriespelaren och Luleå Hockeys lagkapten Anders ”Burra” Burström

Efter 18 år på högsta elitnivå, med erfarenhet från landslaget och med totalt 870 elitseriematcher, inleder Anders ”Burra” Burström ett samarbete med försäkringsbolaget Moderna för att leda och utveckla Modernas medarbetare till morgondagens coacher och ledare.

2011-07-03

Varannan fritidshusägare bygger ut eller renoverar i år

Hälften av de svenska fritidshusägarna planerar att bygga ut eller renovera sitt semesterhus i år. Det visar en undersökning* från försäkringsbolaget Moderna.

2011-06-10

I sommar semestrar svenskarna i Sverige

I sommar reser var fjärde svensk utomlands på semestern. Det är betydligt färre än grannländerna Norge och Danmark, där nära hälften av invånarna reser utomlands på sommarsemestern. Det visar en undersökning* från försäkringsbolaget Moderna.

2011-06-03

Var sjunde svensk planerar bilsemester i sommar

Trots att många uppger att sommarens bilresor påverkas av bensinpriset tillhör bilsemester ändå svenskarnas favoritresor i sommar.

2011-05-27

Svenskarna minst märkeslojala vid bilköp

Personbilsförsäljningen går för högvarv i Sverige. Enligt en färsk undersökning som försäkringsbolaget Moderna tagit fram är svenskarna de minst märkeslojala bilköparna och danskarna de mest miljömedvetna.

2011-05-02

Få larmar hemma trots stor oro för inbrott

Svenskarna tror inte att inbrottslarm håller tjuven borta och anser att det är för dyrt. Det visar försäkringsbolaget Modernas undersökning om inbrottslarm.

2011-05-02

Ny unik Europaförsäkring för små och medelstora företag

Som första nordiska försäkringskoncern lanserar nu Tryg och Moderna en unik försäkringslösning för små och medelstora företag med verksamhet runtom i Europa.

2011-04-07

Moderna stärker mäklardisken med nytt kontor i Sundsvall

Moderna öppnar nytt kontor i Sundsvall och anställer Ann-Catrin Ehrström, Anna-Maria Johnsen, My Granqvist och Anders Björling. Samtliga kommer närmast från en anställning hos Gjensidige.

2011-01-12

Morten Hübbe ny koncernchef i Tryg

Morten Hübbe har utsetts till ny koncernchef i Tryg, som är Nordens näst största sakförsäkringskoncern och som bedriver verksamhet i Sverige under varumärket Moderna.

2010-10-25

Per Fornander blir ny chef för Trygs svenska filial Moderna Försäkringar

Den nordiska försäkringskoncernen Tryg har utsett Per Fornander till ny chef för Trygs svenska filial Moderna Försäkringar.

2010-10-19

Fler väljer webben för att teckna bilförsäkring

I år har fler svenskar köpt en ny bil jämfört med förra året* och om trenden i Moderna Försäkringars försäljningsstatistik håller i sig kommer betydligt fler av dessa att teckna sin nya bilförsäkring över internet.

2010-09-29

Moderna i topp tycker förmedlare

För andra året i rad utses Moderna Försäkringar till det försäkringsbolag som är mest på frammarsch på den svenska marknaden.

2010-07-01

Moderna blir filial till Tryg

Den 1 juli 2010 byter Moderna Försäkringar organisationsform och blir en filial till Tryg.

2010-03-15

Moderna blir TrygVestas huvudvarumärke i Sverige

Den nordiska försäkringskoncernen TrygVesta har beslutat att ”Moderna” ska utgöra koncernens huvudvarumärke på den svenska marknaden.

2009-06-23

TrygVesta förstärker organisationen i Sverige.

Försäkringskoncernen TrygVesta avser att inom ett år samla ihop alla aktiviteter i Sverige i en filial, som man tidigare gjort på de finska och norska marknaderna.