Smarta försäkringar märker när du gör bra saker

Behandling av personuppgifter Läs mer

Om försäkringen

Moderna Smart är Sveriges första försäkring där du betalar din premie utifrån hur säkert du kör. Försäkringen är kopplad till en mobilapp som du slår på när du ute och kör. Med hjälp av GPS-teknik och gyroinformation analyserar den ditt körbeteende. Ett säkert körbeteende ger dig rabatt på din försäkringspremie.

Påverka din egen premie

Med vår försäkring Moderna Smart betalar som du kör. Försäkringspremien för en vanlig bil- eller MC-försäkring, oavsett vilket bolag du är kund i, beräknas utifrån ett genomsnitt hur förare i din ålder och boende inom samma område som du kör.  Det innebär att försäkringstagarna i samma grupp betalar gemensamt för de skador som inträffar inom gruppen även om du själv inte är den som behöver nyttja din försäkring. Med Moderna Smart kan du själv påverka din premie eftersom du betalar som du kör.

Ladda ned appen

Ladda ner appen till din mobiltelefon (iPhone eller Android) och aktivera den nästa gång du kör genom att välja "starta körning" på startsidan i mobilappen. Lägg mobilen på ett tryggt ställe och börja sedan köra som vanligt. Medan du kör analyserar Moderna Smart ditt körbeteende och registrerar datan. Avsluta körningen genom att välja "Avsluta Körning" i appen, du får då ett omdöme av din körning som sedan reflekteras i priset av din premie. 

Så här kommer du igång med appen

  1. Teckna försäkringen och ladda ner appen Moderna Smart från Apple App Store (iPhone) eller från Google Play (Android).
  2. Ha appen påslagen under körning. Appen registrerar din hastighet, inbromsningar, acceleration, svängningar och den totala körsträckan.
  3. Efter resan får du feedback via appen och baserat på din körning görs en samlad bedömning.
  4. Få upp rabatt på din försäkring genom att köra tryggt och säkert! Du kan aldrig få en dyrare försäkring än ordinarie försäkringspremie om du kör dåligt – utan bara premieras med en billigare försäkring om du kör bra. Appen är enkel att använda och kostar ingenting att ladda ner eller testa.

Se filmen om Moderna Smart.

Förköpsinformation och villkor

Om du vill teckna en försäkring är det viktigt att du läser igenom förköpsinformationen innan du bestämmer dig. Det kan även vara en god idé att spara dokumentet. Om du känner att något skydd är särskilt viktigt för dig så rekommenderar vi dig att se efter att det ingår i försäkringen. Välj det försäkringsvillkor nedan som var gällande vid den tidpunkt som skadan inträffade eller det nu gällande om du är på väg att köpa en försäkring hos oss.

Generellt

  • Du tecknar en Moderna Smart-försäkring som hör ihop med en mobilapp med samma namn. När du kör din bil startar du appen och med hjälp av GPS-teknologi och gyro-information analyseras och mäts din hastighet, inbromsningar, accelerationer, svängningar (G-kraft) och körsträcka. Efter varje resa får du feedback baserat på ditt körbeteende och genom en samlad bedömning över tid översätts detta till en rabatt på din bilförsäkring Moderna Smart som du tecknat i samband med att du skaffar appen. På detta sätt kommer Moderna premiera ett säkert körbeteende. Ett säkert körbeteende ger högre rabatt. 

  • Efter avslutad resa kommer ditt körbeteende att ge utslag i en mätare med fyra olika färger, röd, gul, ljusgrön och mörkgrön som visar om du har kört bra eller dåligt. Hamnar du på rött har du ett riskfyllt körbeteende, hamnar du på grönt kör du lugnt och säkert.

  • Försäkringspremien för en vanlig bilförsäkring, oavsett vilket bolag du är kund i, beräknas utifrån ett genomsnitt hur bilförare i din ålder och boende inom samma område som du kör bil. Det innebär att försäkringstagarna i samma grupp betalar gemensamt för de skador som inträffar inom gruppen även om du själv inte är den som behöver nyttja din försäkring. Med Moderna Smart kan du själv påverka din premie. Kör du lugnt och säkert får du rabatt och en billigare premie.

  • Moderna Smart är en av Moderna Försäkringars bilförsäkringar. Till försäkringen finns en mobilapp som måste användas för att vi ska kunna beräkna din rabatt. Appen kan även användas utan försäkringen men då erhålls ingen rabatt. Ladda gärna ner appen redan idag och se hur du kör.

  • Moderna Smart-appen kan även användas utan försäkringen men då erhålls ingen rabatt. Ladda gärna ner appen redan idag och se hur du kör.

  • Så fort du laddat hem appen och tecknat en Moderna Smart-försäkring får du 10 procent rabatt på bilförsäkringen under den första rabattperioden som är 6 månader lång. Om du sedan kör tillräckligt säkert har du möjlighet att behålla den rabatten och även få ytterligare fem procent rabatt.

Samla dina försäkringar och få rabatt

Samla dina försäkringar hos Moderna Försäkringar och få upp till 20% rabatt på din försäkringspremie. Rabattens storlek påverkas av antalet bonusgrundande produktgrupper som du har försäkringar i. 

Läs mer här