Har du drabbats av översvämning eller skyfall? Läs här. 

Innovativ bilförsäkring

Sveriges enda bilförsäkring helt anpassad efter körbeteende och körsträcka

Enerfy - Försäkring med Moderna

Enerfy - Försäkring med Moderna är Sveriges enda bilförsäkring helt anpassad efter körbeteende och körsträcka. Premiekostnaden utgår från biltyp, exakt antal körda mil, förarens sätt att köra och är helt oberoende av traditionella faktorer som ålder och hur länge man har haft körkort. Den rörliga premien blir billigare om du kör trafiksäkert och färre antal mil. Körningen registreras via en Plug-in som kopplas in i bilens OBD2-läsare, med tillhörande app Enerfy följer du resan och dess kostnad i realtid.

Enerfy - Försäkring med Moderna är ett samarbete med teknikföretaget Greater Than som tillhandahåller den tekniska plattformen där körningen analyseras utifrån ett säkerhets- och miljöperspektiv. Analysen sker automatiskt i en molnlösning och levereras direkt efter avslutad körning. Appen genererar även förbättringsförslag som föraren kan använda sig av för att fortsatt utveckla sin körstil till det bättre.

Enerfy - Försäkring med Moderna

Så här kommer du igång

 1. När du har tecknat försäkringen på www.enerfy.se får du efter 1-3 dagar din Plug-in hemskickad till dig, du kopplar in denna i bilens OBD-läsare.
 2. Du laddar ned appen "Enerfy" i App Store eller Google Play, skapa ett personligt konto.
 3. I samband med att du tecknar försäkringen får du en kod, denna verifieringskod använder du i appen som behöver för att registrera din körning.
 4. Vid körning behöver du ha Bluetooth påslagen och appen ska alltid vara påslagen (minst i bakgrunden) när du kör för att du ska ha möjligt att påverka din rörliga månadspremie.
 5. Efter avslutad körning sammanställs ditt körbeteende, du får feedback och förbättringsförslag på din körning.

Frågor och svar

 • Det är en helt ny typ av bilförsäkring där premien, förutom en fast månadspremie som avser bilens försäkringsskydd när bilen är parkerad, baseras på hur du kör och hur långt du kör. Försäkringen har ingen bindningstid och den rörliga premien baseras endast på exakt antal körda kilometrar. Försäkringen bygger på att bilen är kopplad till en molnlösning genom Enerfy Plug-in, en s.k. OBD2-läsare som sätts in i bilen. Via tillhörande Enerfy-app får föraren tillgång till en mängd data och information om varje resa. I appen ser föraren direkt vad försäkringen för varje enskild biltur har kostat.

 • Du tecknar försäkringen på www.enerfy.se. Enerfy Plug-in får du hemskickad inom 1–3 arbetsdagar, du är försäkrad från det startdatum du har angett även om du ännu inte har hunnit få hem Enerfy Plug-in. Du klickar enkelt in den i bilens OBD2-uttag som vanligtvis sitter runt ratten. Med hjälp av Enerfyappen och med Bluetooth aktiverad på din Smartphone kan du följa dina resor i realtid. Försäkringens pris utgår från en fast och rörlig avgift. Den fasta premien avser det försäkringsskydd bilen har när den står parkerad, t ex stöldskydd om någon bryter sig in i bilen. Den rörliga premien baseras på hur mycket du använder bilen och hur du kör. I appen som hör till försäkringen kan du se vad din försäkring kostar per varje enskild biltur. 

 • Försäkringspremien för en vanlig bilförsäkring baseras på statistik och bygger på hur bilförare i din ålder kör och på vilken typ av boende du har. Det innebär att du tillsammans med de övriga försäkringstagarna i samma grupp betalar gemensamt för de skadar som inträffar inom gruppen även om du själv inte är den som råkar ut för en skada och behöver nyttja din försäkring. Med Enerfy – Försäkring med Moderna kan du själv påverka din premie genom att vi mäter hur mycket du använder din bil samt hur säkert du kör. Försäkringen har ingen bindningstid och tar inte hänsyn till din ålder.

 • Moderna Smart baseras på en app som mäter ditt körbeteende, där du själv väljer vilka resor du vill registrera. Genom att köra smart kan du få upp till 15% rabatt på din premie. Med Enerfy – Försäkring med Moderna har du en Plug-in som alltid ska sitta i bilen, vilken via telefonens Bluetooth kommunicerar med en molnlösning och där mäts hur långt och hur du kör din bil. Premien baseras på hur många km och hur smart du kör.

  Din körning registreras och mäts efter en 15-gradig skala och du betalar en försäkringskostnad per resa som du kan följa via en app. Båda försäkringarna har sina fördelar. Med Moderna Smart kan du välja vilka resor du ska mäta och din försäkring kan aldrig bli dyrare än gällande tariff. Enerfy – Försäkring med Moderna är en transparent lösning där du kan följa upp och direkt påverka premien för varje enskild biltur.

 • Denna nya bilförsäkring utgår inte från standardgrupper baserad på traditionella faktorer som ålder, hur länge man haft körkort etc, utan är helt individanpassad utifrån förarens körsätt och körsträcka. Vilket gör att förutsättningen för att få en lägre försäkringspremie blir lika för alla.

  Försäkringen är särskilt gynnsam för dig som kör mindre, i regel under 1 500 mil per år, eller för dig som kör lika bra eller bättre är genomsnittet.

 • Du tecknar försäkringen på www.enerfy.se där anger du personnummer, registreringsnummer, startdag samt omfattning (helförsäkring eller halvförsäkring). Du kan enkelt se din beräknade premiekostnad beroende på hur smart och hur långt du kör. I samband med försäkringen köper du också en Enerfy Plug-in (om du inte har en sedan tidigare). Enerfy Plug-in skickas hem till dig och du kan enkelt klicka in den i din bil. I App Store eller Google Play laddar du ner appen ”Enerfy” som du startar tillsammans med Bluetooth när du ska köra din bil. Vid första tillfället måste du också verifiera din försäkring med en kod. Försäkringen gäller från önskat startdatum.

Förköpsinformation och villkor

För att veta att allt du behöver ingår, är det bra att läsa igenom informationen nedan. Exempelvis hittar du viktig information om försäkringen och vad du som kund ska tänka på i förköpsinformationen och villkoren.